Salg af lejlighed og køb af hus

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Gabby91Forfatter
  Indlæg
 • #93658
  Gabby91Forfatter

  Min kæreste har en ejerlejlighed som vi ville sælge til fordel for et hus. Pga. krisen ville der være maksimalt 100000 i restgæld.

  jeg vil så høre om der er nogen som har erfaringer med at banken vil gå med til at lægge lejligheds gælden sammen med den kommende husgæld eller om vi bare skal se langt efter drømmen om et hus?

  #197428
  OBSForfatter

  Du kan ikke finansiere restgælden med et boliglån i det nye hus, da der jo ikke umiddelbart er nogen resterende friværdi at tage pant i når du lige har købt det. En sådan manøvre ville kræve at banken skulle vurdere huset til en højere værdi end handelsprisen, og det er nok næppe sandsynligt. Et boliglån laves også med pant i huset, på samme måde som realkreditlån.

  Restgæld i en bolig finansieres mig bekendt oftest med et forbrugslån eller en anden type af usikret lån.

  Men hvordan ser jeres økonomi ellers ud? Selv ville jeg nok starte med at betale den restgæld ud, før jeg gik i gang med at kigge på en anden bolig. Jeg er ikke klar over hvordan bankerne generelt ser på kunder der ønsker at købe ny bolig, og som oveni har restgæld fra en nuværende bolig, men det vil nok hjælpe at være gældfri.

  #197430
  Gabby91Forfatter

  Huset er sidst blevet vurderet i 2011 da det blev sat til salg og vurderingen var 1,3 millioner. Da det er sat ned ville købsprisen være 850000-900000. Vi regner med 100000 til maling og små ting.
  Så udfra overstående svar der ville være 300000 i friværdi.

  Jeg vil mene vores økonomi er rigtig fin, vi har omkring 29000 om mdr efter skat og jeg er stadig studerende, færdig om 2 år, så der ville vores økonomi selvfølgelige stige en del.

  Jeg tror du har ret i at det ville være bedst at være gældfri, det var bare mere om det evt kunne lade sig gøre

  #197432
  OBSForfatter

  Den vurdering du nævner, er det den offentlige vurdering? Du skal være opmærksom på at den vurdering indimellem kan være meget afvigende fra de faktiske handelspriser. Det har jeg i hvert fald selv oplevet med min egen lejlighed, hvor der har været en forskel på op til omkring 300.000 kr., mellem de faktiske handelspriser og så den vurdering som Told & Skat udstedte på lejligheden.

  Hvis handelsprisen bliver f.eks. 900.000 kr, må man antage at det er værdien af ejendommen, i hvilket tilfælde der ikke er nogen friværdi. Så vent med at købe noget nyt, til I har fået afviklet den gæld og så at sige “kan starte på en frisk". Det kan jo også være at I om 2 år, når du er færdig med studierne, bestemmer jer for noget helt andet eller at I f.eks. er nødt til at flytte langt efter et job.

  Så vent og se tiden an, og held og lykke.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.