Bidrag på realkreditlån ved lav kreditrisiko

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Delta meansForfatter
  Indlæg
 • #93561
  Delta meansForfatter

  Vi har et F3- afdragsfrit realkreditlån med sikkerhed i 80% af ejendommens skønnede handelsværdi. Vi betaler derfor et bidrag på ca. 1,05% p.a. Som skal afspejle den risko der er på os og lånet.

  Hvis vi hun havde en belåning på under 40% ville bidraget kun være ca. 0,40% som jo er væsentligt mindre.

  Vores samlede lån udgår ca 5,0 mio. kr. Vi har imidlertid aktier, obligationer og bankindeståender for ca. 7,0 mio. kr. og overvejde om det ikek var muligt at stille noget at disse til sikkerhed også – da risikoen ved lånene som har part i ejendommenen som har en værdi på ca. 6,0 mio. kr. jo reelt ville være 0,0%

  Er der nogle der har erfaring med at få nedsat bidragene fordi, der stilles f.x. håndpant i sikrede bankindeståender eller beholdning af korte statsobligationer – da bidraget jo bør afspejle kreditinstituttes risiko?

  MVH

  #195596
  HalliHalloForfatter

  Det har jeg aldrig hørt om kan lade sige gøre, men en enkelt opringing til dit institut kan jo afklare det hurtigt.

  #195600
  AnonymForfatter

  Hvis jeg husker rigtig kan man altså kun lave HÅNDpantsætning af løsøre, hvor den rigtige sikringsakt er rådighedsberøvelse. Eksempelvis nøglepant. Du skal have fat i noget i retningen af pant i fordringer i stedet for HÅNDpantsætning, hvor sikringsakten i simple fordringer vist er denunciation.

  Men der skal vist en advokat eller en revisor (cand merc aud-uddannet) for at kunne svare fyldestgørende på det spørgsmål.

  Men som udgangspunkt burde det give bedre fordele at du pantsætter et aktiv(realsikkerhed)- især hvis panthaver får første prioritet i pantet.

  Håber ovenstående – meget overfladiske – besvarelse kan hjælpe dig lidt på vej.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.