Er det tilladt som bank at forlange renter af en byggekonto under et byggestop som er forlangt af banken?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93553
  AnonymForfatter

  Hej

  Vi mistede for noget tid siden vores Jobs, mens vi var igang med at renovere hus. Vi havde murere til at gå at arbejde på vores projekt. 2 dage efter vi mistede vores job kontaktede vi banken for at sætte dem ind i sagen. Her blev banken orienteret om at vi havde murerene til at gå på på projektet. Banken sendte deres kreditdame derud. Hun orienterede banken om at byggeriet skulle fortsætte, da det eventuelt ville tage skade hvis vi ikke fik lukket huset som planlagt.
  Vi aftalte i første omgang at huset skulle lukkes og sikres mod vejr og vind. Endvidere skulle banken som aftalt tidligere betale muren de penge som ville komme til den 1 . I hver måned.
  5 dage senere blev kaldt i banken hvor vi fik af vide at vi skulle indstille byggeriet. Det var vi selvfølgelig lidt overrasket over, da bankens Totalkredit rådgiver sagde til os at huset skulle lukkes for en hver pris for ikke at tage skade. Jeg mindede banken om at de jo selv havde bedt om at fortsætte byggeriet. Foruden dette blev der aftalt at muren der gik på projektet skulle have sine penge. Da jeg fik opgørelsen fra muren var regningen på 208000 kr og banken informerede os om at de ikke ønskede at betale regningen. Hvis banken skulle betale regningen skulle vi skrive under på at de måtte sælge huset med det samme og påføre os tabet. Vi nægtede at skrive under på noget som helst.

  I mellemtiden indgik vi et forlig, da vi blev uberettiget fyret for vores arbejdsplads. Vi har så selv betalt muren med pengene fra forliget.
  Sagen er nu den at vi har fået arbejde igen og vil gerne igang med at bygge huset færdigt, banken vil bare have renter for den periode som banken selv har lukket for byggeriet. Det agter vi ikke at betale dem. Endvidere har huset taget skade fordi det ikke har været lukket pga banken. Det skal lige nævnes at huset er ubeboeligt, og at byggeriet ender med at blive sat 4 måneder bagud pga banken.

  Er banken i deres gode ret til at forlange renter imens de selv har lukket et byggeri samt det ikke er muligt at lukke huset før om 3 måneder pga vejr

  Venlig hilsen

  JGAARD

  #195436
  BangeeForfatter

  Mht renterne så har banken lov at at kræve dem, I har jo underskrevet en gældsbrev/kassekreditkontrakt

  Men hvordan det juridisk er mht skader på hus vil jeg anbefale en advokat med forstand på byggesager

  #195438
  AnonymForfatter

  Hej

  Ok men så kan man som bank, da hurtig spekulerer i at lukke byggerier ned for at score renter!

  #195590
  Delta meansForfatter

  Banken kan som udgangspunkt ikke forlange i stopper byggeriet – men de kan naturligvis altid meddele de ønsker at opsige lånet eller ønsker at ændre rente – ligesom I også altid kan opsige lånet og flytte til en anden bank.

  Men forhåbentlig er enhver bank rimelig forretnignsorienteret – trods alt.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.