Tolagsbelåning

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93520
  AnonymForfatter

  Hej.

  Vi har hjemtaget lån hos Totalkredit til finansiering af nyt hus. Da vi skulle bruge godt 75 % af vurderingen, skulle vi have to lån.

  Meget mærkværdigt viste det sig under udregningerne, at vores bankrådgiver råd om at få huset (projektet) vurderet så højt som muligt ikke var korrekt. Er huset lavere vurderet, får man nemlig “lov" til at låne en større del i toplånet (fast 2 %), hvilket gjorde det billigere over de 25 år, vi ønskede totalt.

  Banken kom med møje og besvær frem til en fordeling, der siger 8 år med toplånet og 17 år med bundlånet (3 % fast, afdragsfrit de første 8 år).

  Det ledte så frem til den tanke at udnytte 2 % lånet i maksimale 10 år, da det jo er billigere at betale 2 % plus bidragssats end 3 % plus bidragssats. Samtidig var kursen på 2 % også en del bedre.

  Men banken sagde nej, fordi vi så ville ryge under 60 % belåning med 2 % lånet.

  Vi har bedt om en forklaring fra banken og Totalkredit om årsagen til dette, men vi får åbenbart ikke nogen.

  Er det nogen her, der kan hjælpe? Det virker underligt, når vores ønsker jo egentlig bare er at afdrage mest muligt billigst muligt hurtigst muligt – og samtidig sikrest muligt.

  Hvorfor ikke låne lidt mere i 2 % og udnytte alle de mulige 10 år i lånet – også selvom vi så efter ca. 8 år kommer under 60 %? Det giver jo bare mere sikkerhed til alle, at vi afdrager hurtigere og billigere fra 8-10 år.

  Hilsen BR.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.