Bank og kreditforening holder slutvurdering hemmelig

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Christian (1)Forfatter
  Indlæg
 • #93454
  Christian (1)Forfatter

  Hej,

  Vi har i 2012 købet en ejerlejlighed og gennemført en modernisering af lejligheden. Vi fik i forbindelse med køb et lånetilsagn baseret på købssum og tilbud på modernisering med realkreditlån og banklån. Moderniseringen er nu gennemført, og lånesagen er afsluttet med det lovpligtige slutsyn. Vi vil gerne have adgang til synsrapporten, men bank og kreditforening vil ikke udlevere den. Har andre oplevet tilsvarende og fundet en vej til at få adgang til slutsynsrapporten?

  Christian

  #193378
  OpgaveForfatter

  De kan og må ikke udlevere deres vurdering, da der er tale om interne notater.

  Men hvis I har fået 80% belåning, og som et forhåndslån, så kan I jo bare regne baglæns..

  God Jul.

  #193384
  Christian (1)Forfatter

  Du sætter fingeren på de to punkter, som er årsagen til mit spørgsmål:

  1)
  Er værdien ansat korrekt? Vi har reelt moderniseret mere end antaget ved forhåndslånetilsagn, og afledt deraf, kunne vi reelt have optaget mere i fast- og lavt forrentet kreditforeningslån og have mindre i højt- og variabeltforrentet banklån?

  2)
  For at få svar på 1 ville adgang til vurderingsrapporten forhåbentlig have hjulpet os, idet den jo skal indeholde netop en konkret værdiansættelse baseret på vurderingen.

  Bankens og kreditforeningens manglende vilje til at dele deres viden med os, en viden som vi jo betaler for, at de producerer i form af låneomkostninger, illustrerer for mig klart, hvorfor “New normal, New standards" kampagnen blev en fiasko for Danske Bank og ville have været det for både vor bank og sikkert de fleste andre banker: pengeinstitutterne har reelt ikke forstået, at der ganske rigtigt er “New normals" ude i virkeligheden, for eksempel med hensyn til gennemsigtighed og kundefokus, og derfor har de heller ikke sat reelle “New standard".

  Christian

  #193386
  AnonymForfatter

  Hvis man skal oversætte New Normal til dansk, så betyder det, at Danske Bank nu vil have en solid indtjening på alle kunder – både dem med et stort engagement og dem med et mindre.

  Hvis man har både har boliglån, billån, realkreditlån, forsikring og pension, så behøver man formentlig ikke frygte noget. Tværtom kan det måske ligefrem blive billigere.

  Men hvis man derimod kun har en lønkonto m. kassekredit og eventuelt et lille billån, så får man formentlig en ret markant pris- og gebyrstigning.

  Også de kunder (der som jeg) har betalt boliglånet ud og kun har et realkreditlån tilbage i Realkredit Danmark og som nægter at købe Danicas dyre pensions- og forsikringsprodukter, vil formentlig også få en tuden af gebyrhammeren i det nye år.

  Nuvel, det spark har jeg i hvert fald ikke tænkt mig at afvente. Derfor har vi kort før jul skiftet fra Danske Bank til Arbejdernes landsbank.

  Og jeg kan kun opfordre de kunder, der er utilfredse med deres banks priser, service og/eller filialnetdækning til at skifte. Det gælder for kunder i Danske Bank og alle andre banker. Et bankskifte er nemt og den modtagende bank gør næsten alt arbejde for dig.

  Der vil være nogle flytteomkostninger forbundet med et bankskifte, som modtagerbanken i de fleste tilfælde betaler. Det gælder i hvert fald så længe at man lader realkreditlånet blive stående og i det gamle institut ind til næste låneomlægning.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.