Dårlige lån i andelsforening

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93433
  AnonymForfatter

  Vi har for lidt over 1 år siden købt en dejlig andelsbolig fra 2003/04. Vi spurgte dengang ejendomsmægleren om foreningens lån og fik at vide at foreningen havde en sund økonomi. Vi har nu fundet ud af, at foreningen i 2007 lavede deres lån (17 mill.) om til afdragsfrit (indtil 2024) samt at de har indgået en aftale om en fast renteswap. Det kender vi ikke så meget til, men vi har dog læst i flere medier at foreninger med afdragsfrie lån samt renteswap skal man holde sig langt fra. Vi er faktisk glade for vores bolig, men er nu usikker på om vi overhovedet har råd til at bo der i 2024 og om den overhovedet ville kunne sælges. Mv. En dårlig rådgivet køber

  #193076
  AnonymForfatter

  Det er noget sludder, at man skal holde sig væk fra foreninger der er finansieret via renteswaps – alt efter opgørelsesmetode skal det ikke medregnes i andelskronen.

  Men du må komme med langt flere oplysninger en du gør nu – evt. linke til et årsregnskab eller komme med friværdi, belåningstyper, andelskrone, opgørelsesmetode osv. osv. for at der er nogen der har en jordisk chance for, at kunne sige noget om foreningens økonomi!

  #193088
  AnonymForfatter

  Egenkapitaleffekten (andelskroneeffekten) i renteswaps kan jo i sagens natur være voldsom, og da 99 ud af 100 andelsboligkøbere grundlæggende ikke forstår hvad renteswaps er og hvad rentefølsomheden er i swappen, så burde man måske fra regeringens side overveje helt at forbyde andelsboligforeninger at bruge den slags instrumenter.

  Hvis andelsboligforeningne ønsker sikkerhed for ydelsen, så kan de tage et fastforrentet lån.

  Hvis andelsboligforeningerne kan leve med usikkerhed om ydelsen, kan de vælge et flekslån.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.