Forhøjelse af bidragssatser på kortfristede rentetilpasningslån

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • JASE-DKForfatter
  Indlæg
 • #93013
  JASE-DKForfatter

  Hej,

  Mit realkreditinstitut (Nordea Kredit) varsler en “betydelig" forhøjelse af bidragssatsen på de kortfristede rentetilpasningslån, der i blandt den 1 årige med afdrag.

  Mit lån skal refinansieres den 1. oktober, så jeg har måneden ud til flytte eller andre løbetiden (til f.eks. 3 år). Problemet er, at Nordea pt. ikke kan fortælle hvor meget stigningen i bidraget bliver (nogen spår op mod 1%).

  Er der nogen her som kender til realkreditinstitutter som har et konkurrencedygtigt bidrag, og som ikke står overfor stigninger på bidraget? – eller i det mindste kan fortælle hvor meget stigningen bliver?

  Mvh.

  JASE

  #183502
  Mr.M.Forfatter

  Hvor har du 1% fra? Det lyder da helt sindsygt.

  #183514
  JASE-DKForfatter

  Ja, det lyder helt vildt. Efter at have debatteret emnet her, og talt med diverse andre realkreditinstututter, er jeg kommet til den konklusion at Nordea er igang med at køre en decideret skræmmekampange overfor kunder med kortsigtede rentetilpasningslån og afdragsfrie lån.

  Det at Nordea truer med væsentlig forøgelse af bidraget samtidig med at de ikke kan/vil oplyse om størrelsen, er måske en bevist taktik for at skræmme kunder og på fast rente.

  I sidste ende må Nordea jo forholde sig til de konkurrencemæssige aspekter set i forhold til de øvrige realkreditinstitutter. Dermed er det spørgsmålet hvor meget bidraget i sidste ende stiger.

  De 1% var et gæt som finialbestyren i min filial kom med.

  Mvh.

  JASE

  #183532
  nasipForfatter

  Den er god nok. Du kan indtaste dine lånetal her på MyBanker og se. Forhøjelsen gælder i øvrigt også for fastforrentede lån.

  Pia

  #183564
  peter holm larsenForfatter

  Det er som ikke så sindsygt med 1% i bidrag ved afdragsfrihed – f.x. tager Realkredit Danmark lige over 1,5% i bidrag ved et afdragsfrit F1 lån.

  Er selvfølgelig meget i betragting af at selve renten kun er 0,2%.

  Men en samlet rente inklusive bidrag på 0,2% + 1,5% = 1,7% er jo stadig lav.

  Så er vel kun rimeligt, at når låntagerne sparer en masse på de lave renter, at realkreditinstitutterne skal have en lille del i låntages rentebesparelse – for få år siden var rente på en F1 inklusive bidrag jo 3-4% pa. så i det lys er det lave boligrenter.

  #183566
  MichaelForfatter

  RK-instituttets indtjening er helt uafhængig af renteniveauet. Rentebetalingerne går til investorerne mens bidraget alene (og selvfølgelig diverse gebyrer) er RK-instituttets levebrød.

  Så nej: Det er ikke rimeligt at den lave rente skal deles i porten.

  #183568
  peter holm larsenForfatter

  Er rigtigt at renterne går til investorerne og bidraget går til realkreditinstituttet – og dermed ejerne – aktionærerne.

  Grunden til at renterne falder er jo netop at alle “flygter" over til obligationer, således at efterspørgslen stiger og stiger efter obligationer, som får kurserne til at stige og stige. Investorerne sælger så ud af aktier, råvarer og øvrige investeringsaktiver i større og større stil. For at tiltrække nye investorer til aktier – man selsaberne derfor tilbyde større afkast og dermed større indtjening – som for bankerns vedkommende jo kun kan skaffes via højere gebyrer mv.

  Så hvis ikke kapitalen skulle forvinde helt ud af bankerne til fordel for obligationer må bankerne jo øge deres indtjening – så set sådan er det en naturlig følge at gebyrene må sættes os.

  Og der er jo ikke tale om at man deler besparelsen – men blot at administrator – realkreditinstituttet – måske tager 10-20% af besparelsen.

  Kan ikke se, hvorfor det ikke skulle være en logisk følge.

  #189084
  AnonymForfatter

  Kære lejlighedsejer

  Pengemagasinet DR1 søger folk i ejerlejlighed med realkreditlån – selskaberne har sat de såkaldte bidragssatser op – og det vil magasinet gerne sætte fokus på.

  Vi har brug for din hjælp – og du skal ikke ”vide en masse” for at være med.
  Ring/sms for mere info – gerne allerede i aften.

  De bedste hilsner
  Camilla Westersø Olsen, 28 939 955 / cawo@dr.dk / Journalist på Pengemagasinet

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.