Belåning ved nykøb

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #87304
    AnonymForfatter

    Hejsa

    Hvis man køber nyt hus til 1.000.000 (dejligt rundt tal) … så kan huset kun belånes hos f.eks. RD med 80 %??

    Hvis man samtidig ønsker at lægge et eksisterende lån under boligfinansieringen er den eneste mulighed så ved boliglånet eller kan man få en del under realkreditlånet??

    Kræver ovenstående en nyvurdering hvis man mener at købet har været for billigt ??

    En masse spørgsmål…

    Håber virkelig på et par svar…

    Hilsen
    FuTuRaMa

    #107446
    AnonymForfatter

    Hej
    Når du køber hus (uanset pris) – ikke fritidshus – så kan du finansiere 80% hos Realkredit-instituttet, 15% med et almindeligt banklån hvor de tager pant i din bolig, og så skal du gerne have 5% selv til udbetaling, men ellers kan du i de fleste tilfælde også låne til det, men det er så de dyreste lån (forbrugslånrente, typisk).
    Eksisterende lån kan som hovedregel ikke tages ind i et boligkøb med det samme idet du belåner værdien helt op til at starte med, men lige så snart du enten har forbedret boligen eller der har været en generel værdistigning i området, så kan du få boligen vurderet og optage et tillægslån hos realkredit (eller i banken) og så indfrie hvad-det-nu-er-for-lån du har ved siden af.

    Mvh
    Madsen

    #107460
    HMFForfatter

    Hej

    Lige et par kommentarer:

    Når du køber hus laver realkreditinstituttet deres egen vurdering af huset, hvorfor de selvfølgelig KAN vurdere huset højere end handelsværdien.

    Med hensyn til belåningen udover de 80% vil det typisk være muligt at låne alle 100% og de sidste 20% kan godt allesammen finansieres med et boliglån (og ikke som Madzen siger med at de sidste 5% typisk kan lånes, men i givet fald til en rente på forbrugslånsniveau). Nogle steder er det sågar muligt at finansiere over 100% (EDC har et produkt kaldet EDC-kredit – se evt. dette link http://www.edc.dk/framedefault.asp?PageID=391). Undersøg dog markedet for lignende produkter for opnåelse af bedste pris.

    Hvis ikke det kan lade sig gøre, er det bare at høre andetsteds.

    Afhængig af forventninger til udviklingen er det iøvrigt væsentligt at være opmærksom på forskellen på lån i DKK og fremmed valuta – kurstab på lån i fremmed valuta giver i modsætning til DKK fradrag skattemæssigt, men omvendt beskattes en kursgevinst selvsagt også.

    #107468
    AnonymForfatter

    For lige at vende den del af det også, så er det jo vældig ‘pænt’ af edc at låne folk 105% af en bolig uden at være sikre på om boligen indeholder den værdi, derudover skriver du (og edc) at deres 105% finansiering er ‘meget’ billigere end de fleste kassekreditter og forbrugslån – 7,05% er ikke /meget/ billigere – med mindre man er den ‘type’ kunde som af de traditionelle banker får tilbudt en høj rente på den type finansiering.
    Det er min personlige holdning at man bør kunne spare op til udbetalingen selv så man ikke behøver finansiere 100 (slet ikke 105)% – hvis det ikke er lykkes dig at spare noget-som-helst op før du skal købe hus – hvordan vil du så klare de uforudsete udgifter der næsten altid dukker op i det første års tid (her tales af personlig erfaring..)? Jeg anerkender at der kan være undtagelser, men som hovedregel synes jeg da man som udgangspunkt skal tage dét ansvar for sin egen økonomi. Ellers kan du da sagtens låne penge, dét er der masser af steder der gør – meget hurtigt.

    /Madzen

    #107472
    HMFForfatter

    Nu var problematikken netop at et eksisterende lån skulle indgå i boligfinansieringen (antager der er tale om et forbrugslån!?). Derfor kunne der måske være en rentefordel i at få det inddraget i en tillægsfinansiering og hvis en større andel heraf kunne indgå ved finansiering over de 100% vil det da kun være fordelagtigt.

    Det har intet med ansvarstagen for sin økonomiske situation – det er jo trods alt ganske almindeligt at have lån udover boligfinansieringen. Og hvis en billigere rente kan opnås ved at få en større andel ind under boligfinanseringen er det da ren idioti ikke at finansiere helt op og fjerne den dyrere forbrugsgæld.

    Jeg er helt med på at renten på EDC-kreditten ikke er den bedst opnåelige på en tillægsfinansiering – netop derfor skriver jeg også at markedet bør undersøges for lignende muligheder. Men hvis man anlægger en helhedsbetragtning (hvilket man vel bør netop af hensyntagen til ansvarligheden over for sin økonomi) kan der måske være en fordel i at belåne boligen ‘op over skorstenen’.

    Jeg er kun delvist enig i din holdning med hensyn til at man som udgangspunkt skal kunne spare op til udbetalingen, men de seneste 5-10 års udvikling på boligmarkedet har gjort at hvis man skal bruge et år på at spare 50.000 op til en udbetaling er den samme ejendom steget 100.000 i værdi i løbet af samme periode.

    Og selvfølgelig skal man vise ansvarlighed overfor sin økonomi og derfor er man nødvendigvis også nødt til at kigge på økonomien samlet set og passe på man ikke får sat sig for stramt.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.