Kan man komme ud af 3år rentetilpasningslån? HJÆLP

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92434
  AnonymForfatter

  Hejsa…

  Er fuldstændig dum til at forstå banklån, så hjælp mig lidt her…
  Vi har et 3 års rentetilpasningslån uden afdrag som blev optaget sidste år.. Vi har i mellem tiden lagt nyt tag på vores hus og lånt 200.000kr til det… Nu hvor rente er så lav burde man se på at få lagt dette lån ind under det andet og konventerer til et 1 årig rentetilpasningslån???
  Det er jo ikke sikkert der er friværdi nok til det, men er det under alle omstændigheder dumt at lave et 3årigt lån om før tid???

  #175974
  MichaelForfatter

  Som regel ja. Du skal indfri dit F3-lån ved at købe tilsvarende obligationer til markedskursen. Hvis den eksempelvis er 103 og du skal indfri 2 mio koster det dig 60.000 i kurstab. Disse 60.000 (+ omlægningsomkostninger) skal så kunne opvejes af rentegevinsten indtil næste refinansiering af dit F3-lån og det kan det formentlig ikke.

  #175996
  thsvForfatter

  Ja, det er dumt at omlægge sit F3-lån til højere rente, da skaden allerede er sket.
  I vil blot skulle betale konv.omk. og kurstabet grundet den lavere rente, bliver til en forøgelse i restgælden (og I undgår derved rentefradraget, som betaler en tredjedel af den højere rente).

  #176080
  AnonymForfatter

  Enig med thsv, det vil aldrig kunne betale sig. Når man går i F3 (eller F5 eller noget tredje) så bliver man der hele perioden. Så derfor, tænk Jer godt om derude inden i tager disse lån. I dagens marked sparer i måske nogle få kroner i forskellen mellem F1 og F3 over de 3 år (og måske ikke), I får ganske vist en sikkerhed i 3 år for renten, men til gengæld er I i reliteten låst på hænder og fødder i den periode og må aceptere at vente de 3 år.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.