Huskøb RKI

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91842
  AnonymForfatter

  Hej.

  Nu er det sådan at jeg efter et forhold med en mand hæfter for en del gæld vi tog sammen. han undlod at betale, så hang jeg på det, og da jeg kun var på elevløn kunne det ikke hænge sammen da jeg har to børn. Prøvede forgæves at få en aftale med kreditorer, fordi min eks havde misvedligeholdt aftalerne. Betaler af på det nu, men der er lang vej endnu.

  Nu er det sådan jeg bor sammen med min nye kæreste, og vi ville gerne købe hus sammen, men kan vi selvfølgelig ikke fordi jeg står i RKI. kan han købe det selv, og vi så bare flytter ind? Og kan min indtægt så stadig tælle med, bare uden jeg skal stå som ejer og ej heller skal stå på lån? Hvad skal hans rådighedsbeløb være? Mine forældre vil gerne stå som kautionære, hvis dette skulle blive nødvendigt.

  Mvh Charlotte

  #167696
  MichaelForfatter

  Forudsat at I ikke har samme adresse idag (grundet RKI-status) er der intet i vejen for at han køber huset alene. Muligvis vil han kunne alligevel efter en forklaring til banken omkring situationen og et grundigt afbalanceret budget, MEN: I skal under INGEN omstændigheder få nogen som helst med som kautionister.

  Forestil dig at I køber huset, flytter ind og alt er godt. Om 3 år går I fra hinanden og værdien af huset er faldet 300.000. Din kommende ex ønsker ikke at afdrage restgælden og lader tingene flyde.

  Hvem går det ud over tror du? Der er aldrig nogen vindere ved kautionering – kun tabere. Hvis økonomien ikke kan bære et huskøb uden kautionister skal I slet ikke købe.

  #167698
  MichaelForfatter

  Fik vist ikke besvaret hele dit spørgsmål:

  Nej, din indtægt tæller naturligvis ikke med. Hans indkomst alene skal kunne klare alle udgifterne til huset + noget der minder om 5-6000 kr. i rådighedsbeløb.

  #167704
  AnonymForfatter

  Okay. Vi har samme adresse nu, men han har kunnet låne til en bil. Og skal lige siges jeg virkelig sørger for at det ikke rammer ham. Har selv sparet op til min bil osv.

  Okay kautionister skal vi ikke have så på nogen måde. Hvis han nu har omkring 33000kr før skat og udbetalt 22000kr hver måned. har et billån på 90000kr, kender i så et sted hvor man nogenlunde kan regne ud hvad han kan købe for?

  Og tak for svar.

  Mvh Charlotte

  #167706
  MichaelForfatter

  Her f.eks.

  http://www.nykredit.dk/privat/info/realkredit/raad-til-bolig-beregner.xml

  Beregneren siger 1,3 mio i jeres tilfælde.

  #188430
  AnonymForfatter

  Hej jeg er en dame på 34, før boede jeg også sammen med en mand
  og jeg lagde navn til en del lån, da forholdet sluttede stod jeg med alt lortet, idag bor jeg sammen med min nye kæreste og jeg skylder en del penge og er registret som dårlig betaler, min kæreste vil gerne låne til en ny brugt bil, han har en god løn, har søgt lån via bilhandler og danske bank, de har sagt nej da jeg er registret, men han ville låne selv og vi er ikke gift men fordi vi bor på samme adresse vil de ikke hjælpe ham. skal jeg virkelig få en anden adresse eller hvad gør vi, jeg føler jo skyld, og i det at jeg er på dagpenge har jeg ikke rigtig noget at afdrage med.

  MVH CHRISTINA.

  #188434
  MichaelForfatter

  Din kæreste må jo bare spare op og købe en bil kontant. Det kræver ingen kreditvurdering.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.