Lånetilbud

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90882
  AnonymForfatter

  Min kæreste og jeg skal bygge nyt hus.

  Lånebehov 1.2 mil kr.

  Vi ønsker at et fast 5% eller 4 % afhængig af kursen.

  Hvad sker der når 5 % er kommet over de 100 – bliver vi automatisk tildelt 4 %

  Hvor længe gælder et lånetilbud?

  Hvad koster det at kurssikre et lånetilbud i ½ år? Det er jo fint at låne 5 % til kurs 100.

  Kan man få flere lånetilbud af den sammen bank i såfald lånetilbudet måtte ende på en 4 % med ringe kurs. Nogen forventning til 4 procenter bliver bedre?

  #153062
  AnonymForfatter

  Mange gode spørgsmål 🙂

  I bliver ikke automatisk tildelt noget (forhåbentlig), men I skal være opmærksom på, at banken godt kan finde på at anbefale et 4%lån selvom kursen er ret langt fra 100 – det skal I endelig sige nej til! Det vil give en alt for stor restgæld.

  Til gengæld er det fornuftigt at vælge et fastforrentet lån – på den måde så bevarer I muligheden for senere at konvertere op og ned i rente, og på den måde skiftevis barbere af restgælden og ydelsen. Hvis du vil høre mere om det, så spørg endelig.

  Det er alt for dyrt at kurssikre. Hvis I ved hvornår I skal bruge pengene, så bestil et lånetilbud i god tid. De gælder i tre måneder, og så kan I jo se om kursen på 5´eren stadig er god til den tid. Er den gået over 100, så kan I stadig bruge lånetilbuddet og får tilmed en kursgevinst. Er den for langt under 100, så tag i stedet en F1 i en kort periode (såkaldt skrå konvertering) og konvertér tilbage til fast, når kursen er bedre.

  Og endelig så kan man ikke vide noget om fremtiden. Måske bliver kursen på 4´eren så god, at man kan tage den, men måske gør den ikke. Det er fifty-fifty. Derfor handler det om at skabe en situation for sig selv, hvor man vinder uanset om renten stiger eller falder.

  #153172
  AnonymForfatter

  Hej Torben

  Tak for din besvarelse, rigtig godt.Det er vi glade for.
  Nu er det sådan at vi påbegynder huset i juni 2010 og afslutter oktober 2010.
  Byggefirmaet skal have stillet en garanti i perioden og vi betaler først hele beløbet ved indflytning. Hvordan griber vi den bedst an i forhold til det fastforentet lån vi skal hjemtage. Vi har netop fået et lånetilbud der gælder ½ år. Kan det svare sig at hjemtage det nu og derved undgå 1-2 procent banken skal have for at stille garanti i byggeperioden. Hvad er smartes for os? Kan jo se kursen på 5 provcent næsten er 100 på lånetilbudet.
  Du skriver om skrå konvertering – er det en mulighed i endel af perioden?

  #153178
  AnonymForfatter

  I hvilken landsdel bor I, og hvilken bank har I? Måske kan jeg formidle kontakten til noget uvildig og uforpligtende rådgivning, hvor I med garanti kan spare en del på omkostningerne…

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.