Nykredit og Totalkredit hæver bidragssatsen

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • KIM JENSEN (6)Forfatter
  Indlæg
 • #90858
  KIM JENSEN (6)Forfatter

  “For det andet er det blevet dyrere at skaffe den lovpligtige kapital, som Nykredit skal have som sikkerhed, når vi tilbyder realkreditlån." Citat fra Nykredits hjemmeside.

  Jeg troede faktisk at det modsatte var gældende forpenge- og realkreditinstitutterne – altså at det pga. finanskrisen var blevet for dem at skaffe den fornødne kapital. Her tænker jeg diverse bankpakker og kraftigt faldende renter.

  Er der en venlig sjæl der kan komme med en forklaring?

  #152404
  AnonymForfatter

  Hej
  Det med at det er billigt at skaffe penge grundet bankpakken er ikek helt rigtigt. Bankpakke II koster mellem 9-11 % i rente afhængig af hvor sikker banken er. Det kan man jo ikke helt kanlde billigt. Nykredit er ikke med i Bankpakke II da de var ude i “markedet" og låne pengene ved en obligationsudstedelse. Renten på disse obligationer var på 9%. Ander banker har mulighed for at udstede aktier, hvilket Nordea har gjort, og der har været snak om Danske Bank også skulle. Den mulighed har Nykredit ikke, da selskabet ikke er børsnoteret. Alle aktierne ejes af Nykredit Fond med ca 95%, så ejer PRAS, Østifterne og et andet selskab resten.
  summasumarum, Nykredit Låner penge til 9% for at stille sikkerhed udlånene.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.