Købe billigere bolig end eksisterende

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90311
  AnonymForfatter

  Hej.

  Vi sidder i en ejerlejlighed købt for et 1,5 siden for ca. 2 mio, ville kunne sælges nu for 1,8 ca.
  Lejligheden er nybyggeri og ved realkredit danmarks vurdering blev den værdisat til 1,8, allerede inden indflytning, og sæledes er financieringen af lejligheden fordelt på 80% 1,8 (selvom vi har givet lige over 2) og resten på åndsvage banklån.

  Altså er vi teknisk insolvente… festligt.

  Ville banken blive “gladere" om vi gik lidt på kompromis, og så på et eller andet længere ude på landet til f. eks. 1,1´, solgte den eksisterende med tab, havde det som lån oveni det “ude på landet", eller hvad? Tænker at det “ude på landet" ville jo kunne financieres bedre end vores lejlighed er nu, så den afbetaling ville blive væsentlig mindre og der ville være mere til at betale af på differencen mellem købsprisen og tabet på den eksisterende, der allerede som det er nu ligger på et alm. banklån rente 8,75..

  Jeg er meget forvirret, men vil altså hurtigst muligt være teknisk solvent igen, og tænker at dette er en måde at gøre det på?

  #144302
  AnonymForfatter

  Hej
  Hvis i er glade for at bo, hvor i bor nu og ellers har råd til at bo der, er der intet problem i at være teknisk insolvente. Så har i tid og råd til at vente på bedre tider og få afdraget jeres gæld.
  – Ved salg og køb af bolig skal i huske på, at der er mange omkostninger forbundet med det, ofte omkring 25-50.000 kr. per gang.
  – Altså bliver jeres tab væsentlig større og da der ikke længere er sikkerhed for denne del af lånet/jeres ”nye hus” er endnu mindre værd, vil renten formentlig blive sat op og løbetiden ned.
  – Hvis i køber et hus til kun 1,1 mio. på landet, trænger huset så til en kærlig hånd og hvor meget vil jeres transportudgifter stige (benzin, er 1 bil nok)?
  Den bedste anbefaling rent økonomisk er at blive boende. Hvis I ikke kan/vil blive boende, så har i mulighed for at sælge, flytte i lejebolig og afdrage på gælden, men her vil det tage en del år, før i kan komme videre og hvor i måske ikke kan låne yderligere i banken.
  Men hvis ellers i har en god dialog med banken så spørg dem om, hvad jeres muligheder er? Jeg har ikke indsigt i jeres økonomi og de tjener penge på de lån i har – sæt dem i arbejde.

  #144306
  AnonymForfatter

  Vi har råd til at blive boende, og egentlig en god dialog med banken, så jeg vil bestemt sætte dem i arbejde:)

  Det var bare en tanke, om det egentlig var i bankens interesse at man flyttede i noget billige og så stod med ekstra lån uden nogensomhelst former for sikkerhed.

  Udgifterne ved at flyye “på landet" ville ikke blive meget større (500 max) så det ville vi ikke skulle spekulere på, men vi ville nok kede os noget mere…

  #144324
  thsvForfatter

  Det er kun, hvis I virkelig kan reducere jeres udgifter, at det kan være en fordel.
  Problemet ved at flytte fra den nuværende bolig er jo de omk. der er ved at flytte.
  Ejd.mægler, omlægning af lån, købsomk. mm. kan jo hurtigt løbe op.
  Så lige nu bor i en liejlighed til 1,8 mill. med en gæld på ca. 2 mill.
  Ved at flytte til en bolig til en værdi af 1,2 mill. og en gæld på 1,5 mill. bliver jeres dyre forbrugslån jo på 300.000 istedet for 200.000.

  Syntes måske, at I skulle presse banken på renten for den del der er sikkerhed for (80-95%), altså de første 270.000 kr af banklånet, da BRF tilbyder belåning i dette interval til 5,043% p.a. Ligeledes bør resten af boliglånet svare til en konkurrencedygtig rente f.eks. a la Danske Banks 24/7 koncept til 7,7% i rente på kassekredit.
  Forskellen ved 550.000 i bankgæld er dog ca. 13.000 kr årligt eller 700 kr netto om måneden, der vil kunne afdrage jeres gæld hurtigere.
  Ligeldes bør jeres realkreditlån omlægges til afdrgsfrihed, hvis det ikke allerede er det, så mest muligt af jeres opsparing går til afdrag på den dyreste gæld.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.