Fra F1 til F3 for at kunne betale billån ud

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90097
  AnonymForfatter

  Hej med jer,

  Vi er i den situation at vi har et F1 lån (pt. på 5,4% i rente) som skal refinansieres til december.
  Da vi skal til at købe bil (nok i omegnen af de 100.000,-), går jeg og leger med tanken om det kan være fornuftigt at skifte til et F3 lån mens renten er lav.
  På den måde får vi en rente der er så meget lavere end hvad vi har budgetteret med, at vi kan bruge forskellen på at betale billånet ud hen over de næste 3 år. Med et F3 lån er vi sikret at renten ikke stiger i perioden, så vi pludselig ikke har råd til at betale billånet ud.
  Jeg ved godt der er nogle etableringsomkostninger (kan man undgå dem ved at skifte til F3 til december, når det hele skal refinansieres alligevel?), men er det en idé der kan bruges alligevel?

  På forhånd tak 🙂

  – Jesper

  #140874
  AnonymForfatter

  Det koster kun ca 500 kr (RD tal) at skifte profil hved næste finansiering (gå fra f1 til f3.

  #140924
  AnonymForfatter

  Som nævnt koster det kun et mindre gebyr at skifte profil i forbindelse med refinansiering af rentetilpasningslån. Så hvis du ønsker at skifte fra F1 til F3, skal det gøres til december – ellers bliver omkostningerne for store.
  Ud fra oplysninger på RD’s hjemmeside er den effektive rente på F1 lån pt. 2,82% og 3,50 på F3 lån ved et lånebeløb på 1.000.000 kr. Se
  http://www.rd.dk/beregninghurtigtoverblikprivatlff
  Renteforskellen er en indikator for, hvordan Realkredit Danmark forventer, at renten vil udvikle sig de næste år. Jeg tror – alt andet lige – at man er bedre tjent med at beholde F1 lånet, og hvis man har behov for at kende renten i en længere periode end et år, skal man ikke vælge flekslån. Vær i øvrigt opmærksom på, at afdrag på flekslån justeres i forhold til refinansieringsrenten, så når renten er lav, øges afdragene.
  Dit lån må være ret stort, hvis en renteforskel på 2% kan betale et billån på 100.000 kr. i løbet af 3 år – hurtigt overslag omkring 3 mio kr. Stemmer det?

  #141044
  thsvForfatter

  Nej, Ideen kan ikke bruges, da I opnår et kurstab på 2 kurspoint ved indfrielse af det nuværende F1-lån, så udover omk. til låneomlægning stiger jeres restgæld med 20.000 kr pr. lånt million (ingen skattefordel), hvorimod den høje rente på 5,4% giver skattefordel frem til refinansieringen.
  Du kan selv beregne værdien af dit nuværende lån ved at tage din obl.restgæld og gange med den nugældende kurs på ca. 100,9.
  Ved et lån på 1 mill. var din obl. restgæld nok ca. 1,014 mill. ved nytår og ca. 1,007 mill. nu svarende til en kontantværdi på 1,016 mill. det er disse 16 tusinde der svarer til de ca. 3,2 % p.a., der er iforskel i rente på de 2 F1-lån (dit fra nytår og et nyoptaget nu).
  RD havde en artikel om omlægning fra F1 til F1-lån tidligere på deres hjemmeside, men kan ikke finde den ligenu.
  Men som andre skriver er gebyret ved ændring af refinansieringsfrekvens ganske beskedent.
  Så det er kun en god ide, at omlægge lånet nu, hvis der er yderligere friværdi der kan belånes som realkredit. Ellers er et billån nok billigere i stiftelsesomk.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.