Nedkonvertering

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87013
  AnonymForfatter

  Vi har lige skiftet bank/ kreditforening og i den forbindelse også realkreditlån. Vi havde et lån på 5% (ca. 1200000) i Nordeakredit. I den nye kreditforening har vi nu et 4% lån (ca. 1450000). I forbindelse med bankskiftet fik vi vurderet huset og kunne lægge ca. 200000 fra boliglånet ind under det nye realkreditlån.

  Mit spørgsmål er nu om der er tale om en reel nedkonvertering med en eventuel kontant gevindst eller skulle det nye lån have været samme størrelse (ca. 1200000) for at der er tale om en reel nedkonvertering?

  håber at der er en der kan give mig svar. På forhånd tak.

  Med venlig hilsen
  Chris

  #105348
  MichaelForfatter

  Der ER tale om en reel nedkonvertering. Den kontante gevinst består i, at I skal betale mindre i renter – her tænker jeg specielt på boliglånet.

  Efter min mening er det dog ikke en god idé at nedkonvertere med ét procentpoint, da omkostninger og kurstab er for højt i forhold til den månedlige besparelse. Sagt med andre ord: Der går mange år før omkostningerne er hentet hjem. Et alternativ havde været at tage et 4% tillægslån på 200.000 kr. til indfrielse af boliglånet.

  I kan jo iøvrigt sagtens skifte bank uden at skifte realkredit-institut. Husk at selskaberne tjener stygt på disse omlægninger, så deres rådgivning er absolut ikke neutral.

  #105350
  AnonymForfatter

  Tak for svaret.

  Jeg ved godt at man helst skal op på 2 procentpoint før en op-eller nedkonvertering kan betale sig, men nu blev det altså sådan.

  Det der undre mig er at da vi tidligere har nedkonverteret fik vi en sjat penge i hånden, det fik vi ikke denne gang?

  Mvh

  Chris

  #105354
  NultopskatForfatter

  Foretog du selv tinglysning ?
  Det koster jo hurtigt 3-4000 kr at få banken til at aflevere pantebrevet til dommerkontoret.

  #105356
  AnonymForfatter

  Baken klaerde det hele hvad papier angår. Og der var en del papirarbejde da vi skulle ha’ lagt noget af vores boliglån ind under det nye realkreditlån.

  Mvh

  Chris

  #105360
  NultopskatForfatter

  Mon ikke den kontante del er brugt dels til bankgebyrer, og dels til nedbringelse af gæld ?

  #105362
  AnonymForfatter

  Der er noget der kuknne tyde på det.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.