Belåning nyt hus

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88928
  AnonymForfatter

  Hej

  Vi skal have bygget nyt hus, og er i den forbindelse rimelig urolig for ejendomsmarkedets fald, og optagelse af realkreditlån.

  Vi regner med, at huset er færdig om ca. 1 år, og der kan huspriserne jo være faldet meget. Dette kan betyde, at vores hus bliver vurderet væsentlig lavere, end opførelsesprisen, hvilket igen betyder, at vi ikke kan optage så stort et realkreditlån, som først antaget.

  ER der nogle, der har nogle erfaringer med, hvordan realkreditinstitutterne vurderer dette?

  Kommer der en vurderingsmand ud fra Realkreditinstitutterne eller er det en lokal ejendomsmægler.

  Andre der står i lignende situation?

  #127944
  MichaelForfatter

  Det er kreditforeningen der foretager vurderingen. Hvis I er nervøse for situationen og – som jeg hører det – ikke putter en stor sjat penge i kontant fra starten, kan I overveje et forhåndslån fra kreditforeningen. Herved får I udbetalt hele lånesummen til at starte med og kan bruge den ifm. byggeriet. Det betyder naturligvis, at der løber renter på hele beløbet fra dag 1, men til gengæld vil jeres situation være 100% afklaret. Det vil naturligvis ikke forhindre jer i at blive teknisk insolvente, men såfremt I ikke har planer om at flytte er det for såvidt mindre betydende. Bed kreditforeningen om en vurdering af projektet mhp. værdifastsættelse. Det kan dog godt ske, at kreditforeningen vurderer prisen nu og trækker 10-15% fra pga. usikkerheden og de faldende boligpriser.

  Held og lykke med byggeriet.

  #127946
  AnonymForfatter

  Tak for svar – det vil jeg prøve at undersøge. Problemet er vel så, at man skal betale afdrag på lånet igennem hele byggeforløbet, samt at man ikke får “glæde" af et evt. rentefald næste år.

  #127964
  AnonymForfatter

  Et forhåndslån udbetales på baggrund af en foreløbig vurdering – når huset er færdigt og endelig vurdering er foretaget kan kreditinstituttet sagtens kræve delindfrielse af lånet. Det eneste du kan sikre dig mod er renten på et fastforrentet lån, men det kan altså godt gå hen og blive krævet nedskrevet.

  Der er to muligheder når man bygger:

  Byggelån/kredit – her får man pengene som man skal bruge dem. Dette omlægger du senere til et realkreditlån (men til hvilken rente) Her betaler du renterne…..

  Realkreditlån – her får du lånet udbetalt med det samme og skal betale renter + afdrag + bidrag + garantiprovision i lånets løbetid…. (på forhåndsvurdering)

  Om det ene eller andet kan betale sig kommer an på hvordan kontrakterne er….

  #127968
  AnonymForfatter

  Så der er altså ikke nogen måde, at sikre sig på, at huset bliver vurderet lavere, og man altså ikke kan optage realkreditlån for det, vi oprindelig havde regnet med.

  Vi skal først betale huset ved inflytning, så umiddelbart kan det vel bedst betale sig med et boliglån. Så må vi bare krydse fingre for, at ejendommen ikke er faldet meget i værdi, når realkreditlån skal optages.

  Der må vel være en del, der står i den situation i dagens boligmarked.

  #127990
  AnonymForfatter

  Ork ja, dem er der massere af….

  Se på alle dem der køber projekter rundt omkring…..

  Der er ingen måde at sikre sin fremtidige ejendoms værdi – desværre ;o)

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.