Vurdering af Realkredit

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • MandersonForfatter
  Indlæg
 • #88684
  MandersonForfatter

  Vi har købt et nyt hus gennem et Byggefirma, Huset skal stå færdig her til november. Vi får så en Realkredit mand ud for at vurdere hvor meget vi kan låne af dem. Er der noget man skal være opmærksom på her??? eller vurdere de det bare til den købspris som vi har stillet garanti til?? Håber der er nogen der kan hjælpe.

  #124886
  AnonymForfatter

  De vurderer til købsprisen.

  #124892
  MandersonForfatter

  Okay. Fik bare af vide at hvis man har gjort noget ved huset som ikke er med i købsprisen, f.eks som anlagt have og carport kunne det godt gøre at huset blev vurderet højere. Men kan godt være det bare er en god historie:)

  #124896
  thsvForfatter

  Ikke helt korrekt!

  De vurderer til den forventede salgspris!
  Så hvis man selv har udført noget af arbejdet, kan man godt få et lån på mere end 80 % af udgifterne.
  Omvendt kan man osse risikere, at realkreditinstituttet vurderer ejendommen til mindre end summen af udgifterne for dens omførelse.
  Det er jo typisk dyrere at byggemodne en enkelt grund end et helt villakvarter.
  Kreditforeningen er nødt til at tro på, at deres vurdering dækker deres lån mod tab.

  #124898
  MandersonForfatter

  Så det vil sige hvis de mener at vi kan få mere for huset efter vi har anlagt disse ting vil de typisk også vurdere højere??? Men vil boligkrisen kunne påvirke denne vurdering??

  #124962
  thsvForfatter

  Jeg gentager ovenstående!
  Hvis de vurderer at et tilsvarende hus kan sælges for 2,5 mill., så får du realkreditlån på 80% af dette.
  Hvis grunden så har kostet 1 mill., huset 1,5 mill at opføre og ekstra arbejder som carport, flisebelægninger og anlæg af have 300.000 kr, ja, så har huset kostet 2,8 mill. ialt, men en forventet salgsværdi på 2,5 mill. gør at I må optage et større forbrugslån.
  I krisetider som nu, er vurderingsmanden nok ikke så optimistisk, som for 3 år siden, hvor huset kunne sælges for ½ mill. mere allerede efter et år.

  #124988
  NultopskatForfatter

  Kort svar. JA,
  Desværre med den nuværende situation på boligmarkedet (naturligvis afhængig af hvor i landet) Er der moeget stor sandsynlighed for at vurderingsmanden vil komme frem til en lavere pris en købsprisen.

  Der er allerede flere eksempler på folk, der som Jer køber noget nybyggeri og opdager for sent at kreditforeningen IKKE vil belåne med 80 % af købsprisen.

  #124990
  MandersonForfatter

  Hmm okay. Det er jeg sgu lidt ked af at høre. men vi bor på i vemmelev omkring slagelse. Så håber ikke det er her markedet er dårligst.

  #125008
  thsvForfatter

  http://www.nybolig.dk/maegler/PrivatBolig.jsp?sagsnr=3140403&forretningsnr=103480

  Dette hus fra 2007 er netop blevet nedsat med 1,1 mill. og er ikke færdiggjort, måske fordi man har indset, at prisen for det færdige var for høj!
  Markedet er nok snart oversvømmet med nye boliger, så priserne falder nok en rum tid endnu.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.