Omlægning af 6 % Obligationslån

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86908
  AnonymForfatter

  Vi har et 6% nykredit Obligationslån med rest løbetid på 19 år. restgæld på 1 000 000.00 kr
  Friværdien er ca. pt. 1 700 000.00 kr
  Efterløn står for døren i år, og vi vil gerne bruge af friværdien.

  Forskellige rådgiver siger bl.a.
  1) Omlægning til 4% evt. afdragsfrit de første 10 år.løbetid 20 år.
  2) Skift til Danske Prioritet.med løbetid over 30 år, uden afvikling de første 10 år.
  Umiddelbart ser Danske prioritet ud til at være et godt bud .

  Men hvad siger panelet ?

  J.D.

  #104678
  NultopskatForfatter

  I sammenligner æbler og pærer. For at få en realistisk sammenligning bør begge låntyper være med sammeløbetid. Om det så er 20 eller 30 år er op til Jer.
  Danske prioritet bør i det mindste sammenlignes med flekslån af typen F1 evt pauselån. Så tror jeg at billedet er anderledes.

  #104944
  AnonymForfatter

  Hej Johny Dam

  Med mindre du har et stort indestående og samtidig kan tilbydes den laveste rente, så er Prioritetslån som udgangspunkt en urentabel ide. Du kan selvfølgelig have helt specielle behov for fleksibilitet, så kan det evt. komme på tale. Men igen findes der en billigere metode, ved f.eks. at kombinere et F1-lån med en alm. indlånskonto i bank/evt. kassekredit. Bankerne tjener langt mere på Prioritetslån end deres øvrige lån, hvilket også er årsagen til, at de i høj grad gør et stort reklamenummer ud af at “sælge" disse lån. På BRF’s hjemmeside er en beregning, der bekræfter det uøkonomiske i et Prioritetslån.

  Jeg vil foreslå du konverter dit lån til et afdragsfri 4 pct. med 30 års løbetid. Det giver en lav ydelse, og når renten om nogle år igen er på toppen, så er kursværdien af din restgæld faldet betydeligt, således, at du med stor sandsynlighed kan skære 10-20 pct. af din gæld. Herefter kan du f.eks. optage et rentetilpasningslån eller evt. et garantilån.

  Skulle det vise sig, at renteforhøjelsen ikke kommer foreløbigt (renten er pr. definition umuligt at forudsige, da den bygger på alt fremtidig information), så har du altid muligheden for oprette et nedsparingslån – og her vil jeg anbefale et i et realkreditinstitut, som f.eks. RD. Det giver den laveste rente, og du har en pæn friværdi til det. Inden du evt. beslutter dig for et nedsparingslån bør du søge rådgivning, så det indpasser med din pension osv.

  Mvh. Mathias

  #226952
  peter holm larsenForfatter

  Enig med Nultopskat – vælg et F1 lån.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.