2 boliger, lån

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88580
  AnonymForfatter

  Min kone og jeg ønsker at købe et større hus til vores familie, men
  hvorledes forholder det sig hvis man ønsker at købe et hus, samt udleje det ‘gamle’.
  Vil diverse udlånere betragte det ‘gamle’ hus som indkomst (et plus), eller vil man ligge restgælden fra det gamle hus oven i det man skylder væk (et minus), ved kreditvuredering til et hus 2. Kort og godt, skal vi (prøve) at få det solgt – eller skal man betragte det som en (langvarig/lille/usikker) investering.

  #123508
  AnonymForfatter

  Det klogeste for nærværende er helt klart at sælge det hus.

  Til det aktuelle renteniveau, som forventes at vare ved lang tid endnu, er konsensus at huspriserne i danmark 20-25% overvurderede.

  Priserne kan falde på 2 måder:
  1. Direkte prisfald, prisfald på 25%
  2. Indirekte prisfald: Små prisfald i kr/øre på ca. 6% jf. Danske Banks prognose, efterfulgt af en længere periode uden prisstigninger på boliger 4-5 år, således at inflationen gradvist tager luften ud af boligboblen.

  Med udsigt til stigende ledighed, inflation, kraftig recesssion i USA grænsende til nedsmeltning, vedvarende høje oliepriser osv., jammen så tegner en investering fast ejendom til at blive en RIGTIG dårlig investering de næste 7-10år.

  Det gamle ordsprog “what goes up, must come down" holder endnu. Boligpriserne er steget alt for kraftigt i forhold til lønudviklingen de seneste 13 år, og derfor kommer vi nu ind i en periode hvor priserne vil stige meget mindre end lønudviklingen i samfundet.

  Derfor, et godt råd. Nøjes med at have den bolig du har brug for, og anbring pengene i aktier, obligationer eller på pensionsordningen.

  #123560
  LMAForfatter

  Gæld er gæld, og i forbindelse med opgørelsen af jeres gearing vil gældsforpligtigelsen vedr. det gamle hus indgå.

  Deslige vil en evt. positiv formue indgå i kreditvurderingen.

  Der er lavet lignende indlæg på denne side vedr. grundlæggende kreditvurdering. I den forbindelse bør det påpeges, at enhver kreditgivning er personlig og således ses i et samlet perspektiv, hvorfor en høj gearing sagtens/indimellem kan accepteres.

  Det er således sandsynligt I kan få accept i banken, såfremt gældsbyrden i det gamle hus er begrænset. Er huset “overbelånt" er det tvivlsomt.

  Hvorvidt investeringen er god afhænger af flere forhold, risikoprofil, tidshorisont, forventet løbende afkast, afhængighed af løbende afkast, geografi m.m.

  Der findes desuden flere beskatningsmuligheder når det handler om udlejning af helårsboliger. Hvorvidt indkomsten tillægges jeres personlige indkomst afhænger således af den valgte beskatningsform.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.