Opkonvertering

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88529
  AnonymForfatter

  Meget skrives pt om korte og lange renter… spådomme om fremtiden..som jeg ikke lige kender !!!
  Godt råd modtages gerne..har pt et 4% og et 5% fastforrentet obl.lån, hvor kurserne jo er for nedadgående pt..Vi overvejer en opkonvertering..meen bliver lidt låst af, at vi er ved at nå den 3.alder og derfor forventer et arbejdsfri liv om 4-5 år.. Huset er købt for ca. 4 år siden d.v.s ikke den helt store friværdi (bortset fra udb. og stigningen 2004-2008.
  Vi vil, når pension m.v. står for døren omkonvertere til afdragsfrit lån, så vi sidder billigst muligt, så længe vi kan blive i huset… men med de nye sdo og sdro lån er det jo lidt vigtigt at lånet kan holde sig indenfor de 70% p.t. (senere 75%) af værdien..såh en opkonvertering med formålet at nedbringe restgæld kunne måske være en option.
  Så er det jo bare lige… hvilket lån skal man så lige vælge.. ved godt at Nordea introducerer nyt 7%lån snart.. meeeen…..

  #122746
  MichaelForfatter

  Jeg ser to muligheder: Læg om til afdragsfrihed nu og behold det nye lån ind i pensionen eller læg om når pensionsalderen sætter ind. Det virker lidt fjollet at betale dyre omkostninger/kurstab to gange med få års mellemrum. Iøvrigt kræver det ikke en opkonvertering for at skære en bid af restgælden. Det sker allerede ved indfrielse af det gamle lån. Det nye lån kan for såvidt fint være et flekslån tæt på kurs 100.

  #123126
  AnonymForfatter

  Enig opkonvertering er højest spekulativt. Realkreditinstitutterne tjener fedt på det. Vær sikker på det, men gør du også selv?

  En klog professor i finansiering sagde engang:

  “Folk forfølger en fatal flokmentalitet, og gør stik modsat det de burde i en given situation".

  Når renten er tårnhøj, bliver folk bange, og låser renten med et dyrt fastforrentet lån.

  Når renten er historisk lav, så udnytter man ikke chancen for at få en fast lav rente mange år frem. Man bliver i stedet overmodig og tager flekslån, selv om renten kun har et sted at gå hen – nemlig op!

  Konklusion:
  Kør flexrente ned ad, når renteniveauet er historisk højt, og vælg de fastforrentede lån, når renten er historisk lav. Imellem de to yderpunkter er det en smagssag hvad man gør.

  Lige nu er den korte rente næsten lige så høj som den lange rente. Det er en historisk anomali, og det bør man udnytte hvis man har luft nok i budgettet, ved at køre FULD FLEX!

  #123130
  fk2001Forfatter

  Det er faktisk rigtigt. Det er det samme hver gang. Det forholder sig på samme måde med aktier. Når alle køber og kurserne stiger til mange gange mere end firmaerne er værd, så fortsætter folk med at købe med henblik på at sælge endnu højere. Dem der kommer ind sidst bliver taberne.

  Jeg er dog ikke så sikker på at renten er “tårnhøj" pt. Vi kommer fra en tid med historisk set meget lave renter, hvilket kan få den nuværende rente til at se høj ud. Statistisk set befinder vi os nok mere et sted i midten. Jeg mener folk her glemmer at forholde sig til at man er nødt til at se lidt længere tilbage end blot tre-fire år, hvor renten var på et så lavt niveau, der ikke er set siden tiden efter anden verdens krig.

  Ikke alle banker anbefaler at konvertere. Jeg fik i går et brev fra jyske bank der faktisk anbefaler at vente da de forventer den lange rente vil stige lidt endnu. Og hvis man absolut tror på at renten vil falde nu, og ønsker at konvertere nu, så er man bedre stillet med et flex lån, frem for et 7% fast. Det lyder faktisk som en fornuftig anbefaling fra et “salgsfirma"

  #123234
  AnonymForfatter

  Tak for de gode råd..Har givet os lidt at tænke over..Overvejer nu muligheden for flex-lån..Et enkelt spørgsmål hertil er..ved en senere omkonvertering til fastforrentet lån..(hvis renten falder igen 🙂 og vi ønsker afdragsfrihed) eller ved de årlige (F1) rentetilpasninger …. er det så på samme måde, som fastforrentede d.v.s. den gældende kurs.. eller er der nogen fælder i flex-lån ??
  Hilsen Ari

  #123244
  thsvForfatter

  Omlæg til Boligkredit, hvor du får samme vilkår som F1-flex (ca.), og samme rente på jers bankindestående, som der betales i rente.
  Der er intet bidrag eller provision på denne løsning.

  Evt. kan I nøjes med at omlægge en del af lånet til en boligkredit og resten til et Fleks-lån eller Garatilån, hvis I er bange for rente-forhøjelsen, men sikkerhed koster jo penge.

  #123350
  AnonymForfatter

  takker… tænker videre på boligkredit (bankønske….smil) og flekslån..eller bare ingenting… og leve lykkeligt et par endnu med et rigtigt godt 4% og 5% fastforrentet lån…
  Iøvrigt underligt, at vi intet har hørt fra vores “bank-rådgiver" i Danske Bank om opkonvertering etc….."makes me wonder"..
  Spøg til side.. eller var der ikke lige noget om, at den, der kun tager alvor for alvor og spøg for spøg, har intet forstået af begge dele…
  Hilsen og tak ari

  #123352
  AnonymForfatter

  Lige et godt råd….

  Hvis man spørger danmarks førende økonomer, hvad de selv vil gøre med deres private realkreditlån, så er svaret helt anderledes.

  Her vil økonomerne enten beholde deres fastforrentede 4 og 5% lån, eller omlægge til flekslån. Økonomerne vil ikke omlægge til 7%.

  Tomlen ned for lånekonvertering
  http://borsen.dk/privatokonomi/nyhed/134999/

  #123418
  AnonymForfatter

  Hej igen Prier
  Tak for rådet om at bibeholde vores gl. 4% og 5% lån-…. jeg tror du har ret…Det bliver nok det, som vi gør…
  hilsen Ari

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.