Tvivl – ja eller nej

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88237
  AnonymForfatter

  Jeg og min kone bor til leje. Sammen med vores tvillinger drømmer vi om en ejerlejlighed der koster 2.025.000 kr. uden udbetaling. Vi har ikke nogen opsparing, ( kun 15.000) og har en billån, restgæld er på 65000 kr.
  Vi tjener ca. 610.000 kr. Vores købsbevis fra sidste år er på 15 000 kr. om måned.
  Men nu er vi meget usikre hvad vi skal gøre. Hvis vi siger ja til den lejlighed skal vi også påregne udgifter til maling, gulv. Og hvordan man låner de penge med udbetaling. Jo mere vi læser om det desto mere bliver vi usikre, hvad der er rigtig finansieringsmodel.
  Hvad mener I, er der nogen der kan rådgive os.

  #119500
  fk2001Forfatter

  Det der gør mig noget nervøs er, at I tjener over 600.000 kr, og ingen opsparing har. I har endvidere gæld til bil. Med mindre I først nu er begyndt at tjene penge, ser det lidt mistænkeligt ud. Som noget af det første skal du opstille et budget hvori du redegør for alle udgifter og indtægter – gerne for et år tilbage i tiden, så du kan se præcist, hvordan din økonomi ser ud.

  Generelt er det dyrt at financier udbetalingen. Du kan låne 80% af købsprisen i et realkreditselskab. Herefter kan du låne 13-15% i banken som boliglån til en højere rente. De resterende 5-7% + hvad der ellers måtte være af omkostninger, bliver til en meget højere rente da du ikke kan stille sikkerhed for dette lån.

  Mit råd er derfor at spare så meget op at I kun skal låne de første 80% (realkredit) + 13-15% (boliglån). Det vil gøre livet noget nemmere. – Men som jeg indledte – lav et regnskab for det seneste års tid så du ved hvor I står.

  #119510
  MichaelForfatter

  Helt enig med Gode råd. Hvis I skulle låne 2 mill alene i realkreditten inden for de 80% ville det se lidt bedre ud, men 2 mill til fuld finansiering samt anden gæld og ingen opsparing er ikke optimalt. Flytteudgifter og istandsættelse løber også op i en sjat penge, som I er nødt til at låne til også.

  Vent til bilen er betalt ud og I har sparet mindst 50.000 op til flytning, istandsættelse og udbetaling evt. Så hænger det lidt bedre sammen.

  #119594
  AnonymForfatter

  Mange tak for jeres gode råd.
  Jeg har talt med Scandia der sagde at vores indtægter er ikke så høje, for at de kan godkende os til 2 m.
  I den danske bank har de sagt at det ser ud underligt at vores nuværende råd. beløb er på 21.000 kr. men fremtidige er på ca. 13.500 kr. Så spørger de, hvor er de penge forsvundet. Men sandheden er at I to har svaret på dette: vi har begyndt for nylig at tjene over 600.000 kr. og i de sidste tre år har vi også betalt tilbage underskud på vores lønkonti. Jeg får svar på mandag fra danske bank ,men tror ikke at det bliver positiv svar. Vi skal nok spare lidt og afvente 6mdr. Men tak en gang til.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.