Endnu en spm. vedr. hvordan skal vi låne?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Mette (10)Forfatter
  Indlæg
 • #88087
  Mette (10)Forfatter

  Hej General Prier,
  mange tak for din besvarelse. vi har nu fået et nyt spm. jeg håber, at du eller en anden vil være behjælpsomme og svare på nedestående.
  Vi tager udgangspunkt i samme situation (eks. skal købe lejlighed, have den i 3 år, koster 2.300.000 kr og har 1.300.000 mio. at ligge i evt. udbetaling. Vi er blevet i tvivl om, om vi egentlig skal ligge alle vore kontanter i lejligheden, eller om vi istedet kun skulle lægge udbetalingen, og de sidste 20 %, som vi ikke kan låne i kreditforeningen. Dvs. ca. 400.000 kr og så investere ca. 900.000 kr i evt. obligationer eller aktier i stedet? Vi må vel kunne få nogle højere fradrag ved at låne flere af pengene? og er det en fordel.

  På forhånd tak for et evt. svar.

  mvh Mette

  #117652
  AnonymForfatter

  Svært at svare objektivt på, da svaret jo tydeligvis afhænger af hvordan I vægter gennemsnitlig afkast mod risiko.

  Mange boligejere vælger at nedbringe skattebetalingen ved at tage lån i boligen og indsætte provenuet på en kapital og/eller ratepension.

  Er dette på lang sigt en fordel? Tja, som det er lige nu, ja! Men på lang sigt er det usikkert hvorvidt det er en god ide eller ej. Der vil altid herske usikkerhed om udviklingen på aktie- og obligationsmarkederne og ikke midst er det usikkert hvilken skattepolitik fremtidige regeringer vil føre.

  Hvad sker der fx hvis I belåner jeres bolig med et 6% lån, og de kommende år byder på en global lavkonjunktur med aktiekursfald og faldende renter?

  Hvem ved hvad fremtidige regeringer vil gøre om 10 år, når ældrebomben først er eksploderet og staten kører med underskud på DAU-saldoen? Kunne man være fristet til at indække statsunderskuddet ved at øge beskatningen på indbetalte pensionskroner? Min fornemmelse er, at faren for at man farer i kødet på pensionskronerne er væsentlig større end at man beskatter boligsalg- og ejerskab hårdere.

  Jeg kan ikke give dig svaret på disse spørgsmål, men blot konstatere, at manøvren ikke har 100% garanti for succes. I må gøre op med jer selv hvilken risiko I er parat til at bære i forventningen om et positivt afkast.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.