Skøde og pantebrev – processen omkring tinglysning

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Søren Larsen (2)Forfatter
  Indlæg
 • #96316
  Søren Larsen (2)Forfatter

  Er der en der forklare processen omkring skøde og sælgerpantebrev?
  Hvordan er rækkefølgen for tinglysning af de to dokumenter?
  Skal køber have adkomst til ejendommen før sælgerpantebrevet kan tinglyses? (hønen og ægget).
  Skal der evt. først tinglyses et betinget skøde og derefter endeligt når pantebrevet er tinglyst?
  Kan jeg som sælger anmelde både skøde og pantebrev, eller skal det gøres af køber?

  #231397
  testForfatter

  Mon ikke der mest fornuftige var at få en advokat på? Tænker en sådan ved.

  #231399
  Søren Larsen (2)Forfatter

  Det er muligt at jeg har misforstået formålet med dette forum, men årsagen til at jeg spørger her er at forsøge at klare det uden advokat.
  Det drejer sig om en simpel handel uden nogen dikkedarer, forbehold, gammel gæld eller andet, og dermed ikke raketvidenskab, men noget der skulle være muligt at klare selv.
  Det er helt i orden for mig at undlade at ytre sig hvis man ikke kender svaret.

  #231400
  testForfatter

  Hej Søren formålet er vel bare at udveksle erfaring. Mit valg var og ville være ikke at spare penge til en advokat da falgruperne er mange.

  Selv om det vare en med den fornødne viden på området der gratis skrev dig en vejledning ville du selv stå hele riskoen der ikke er ubetydelig.

  Mener ikke vii gav meget mere ind 20.000 kr for et private skifte og et hussalg. Mens det hus vi solgt via mægler kostede 100.000kr .

  #231402
  morsdrengForfatter

  Erfaringsmæssigt bør parterne i en ejendomshandel kun acceptere, at handelen berigtiges af en privatperson/en ikke professionel, hvis man er fuldstændig sikker på, at den pågældende har den nødvendige viden og evne til at gennemføre berigtigelsen.

  Berigtigelsen af en ejendomshandel omfatter andet og mere end blot udfærdigelse af og tinglysning af skøde og evt. sælgerpantebreve.

  Den som udfærdiger og tinglyser skødet er sælgers og købers garant for: At ejendommen ikke går sælger af hænde uden at denne også får salgssummen og AT købesummen kun betales til sælger, når købers skøde er lyst uden præjudicerende retsanmærkninger.

  Går noget galt, er en professionel (advokat eller ejendomsmægler) – i modsætning til dig – dækket af en ansvarsforsikring.

  Prisen for at skrive et skøde koster iflg. nettet fra 1.700 kr. og opefter og kan måske fås endnu billigere. Det er småpenge i forhold til hvad det kan komme til at koste hvis noget går galt.

  Med den forhåndsviden som du har lagt for dagen, vil det være uforsvarligt at forsøge at lede dig igennem berigtigelsen af en ejendomshan-del. Find en advokat eller brug den mægler som har medvirket ved handelen.

  #231411
  Søren Larsen (2)Forfatter

  Fair nok, tak for jeres kommentarer.
  Jeg er klar over risikoen i en normal ejendomshandel mellem to parter som ikke kender hinanden i forvejen.
  Her er dog tale om en handel hvor vi kender hinanden og er i fuld gensidig tillid. Vi er enige om alle betingelser og betaling, som selvfølgelig er nedfældet i en købsaftale. Beløbet er desuden ikke særligt stort og vi er nødt til at spare på udgifterne hvor det er muligt.
  I og med at det vigtigste ved at bruge en mellemmand er at købssummen ikke frigives før skødet er lyst uden anmærkninger, ser jeg i dette tilfælde ingen problemer med at gøre det selv.

  #231412
  testForfatter

  Ja men så er det bare at gå igang. Hvad med det andet spørgsmål om overdragelse af fit sælger pantebrev i fald den du sælger til sælger videre. Det tror keg faktisk ikke du kan forhindre .

  https://www.tinglysning.dk/tinglysning/landingpage/landingpage.xhtml

  #231413
  Søren Larsen (2)Forfatter

  Fra de almindelige betingelser A:

  7) “Kapitalen forfalder ikke ved ejerskifte, medmindre andet er
  vedtaget i pantebrevet."

  Mon ikke at et punkt under særlige bestemmelser, ejerskifte:
  “Ved ejerskifte forfalder hele kapitalen"

  vil kunne sikre det?

  #231422
  morsdrengForfatter

  Formålet med dette forum er udveksling af erfaringer på det finansielle område, og ikke at hjælpe personer med selv at tinglyse skøder og sælgerpantebreve.

  Efter det seneste svar du har fået bør det stå dig klart, at du ikke kan få troværdig hjælp fra andre debattører, som ikke har egne erfaringer på tinglysningsområdet. Der findes vejledninger på tinglysningens hjemmeside, men de forudsætter et minimum af forhåndsviden.

  At geleite dig igennem en tinglysning via dette debatforum anser jeg som værende direkte uansvarligt. Betal dig fra det, det koster ikke meget i forhold til risikoen hvis det går galt, eller find en advokatsekretær eller en ansat i et pengeinstitut med kendskab til tinglysning, som personligt kan hjælpe dig med dit forehavende.

  #231426
  testForfatter

  hej søren som jeg tydeligt har skrevet er min erfaring at jeg ikke gør det selv. min forrige kommentar er udenlukkende for at skrive at den der med fuld tillid mellem køber og sælger ikke holder en meter da du jo ønsker at begrænse køber mulighed for at overdrage dit pant i en efter følgende handel.

  #231432
  Søren Larsen (2)Forfatter

  Jeg beklager meget; jeg kan desværre ikke læse debatreglerne da siden ikke er tilgængelig.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.