Andelsboliglån

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • ThissenForfatter
  Indlæg
 • #96313
  ThissenForfatter

  Min kone og jeg sidder i en situation, hvor vi muligvis snart skal investere i en andelsbolig (barnekøb(ikke forældrekøb, køb til en forældre)). Vi ville i den forbindelse høre om hvad vi skal være opmærksomme på ift et andelsboliglån ?
  Hvilken rente skal vi arbejde på at få, eller i hvilket niveau skal vi arbejde på at komme i nærheden af ?

  Hvilket type lån er at anbefale og hvilken bank?

  Det drejer sig om en andelsbolig på 550.000 kr (vi har ingen problemer med at låne pengene). Vi har bare ingen erfaring indenfor andelsboligkøb.

  Skriv hvis der skal bruges mere info.

  Mvh
  Michael og Tina

  #231393
  morsdrengForfatter

  Da du selv oplyser, at du er uden erfaring indenfor andelsboligkøb bør du søge sagkyndig rådgivning INDEN du køber en andelsbolig med henblik på udlejning.

  En andelsbolig afviger væsentligt fra f.eks. et parcelhus, da den er omfattet af sin egen lov, som bl.a. har regler om fastsættelse af maksimal prisen for en andelsbolig og om nedsættelse af prisen, hvis denne er for høj. I værste fald kan du risikere, at have købt andelsboligen til en pris, som du ikke vil kunne få igen ved et kommende videresalg og have overskredet fristen for hvornår du skal fremsætte krav overfor din sælger om nedsættelse af din købspris. Om du i det hele taget må udleje din andelsbolig, vil fremgå af foreningens vedtægter. Når boligen sælges, skal du sandsynligvis betale ejendomsavance skat.

  Når du køber en andel bliver du medlem af andelsboligforeningen med ret til at bebo en lejlighed og pligt til at overholde og følge vedtægternes bestemmelser. Det er derfor afgørende, at du har sat dig ind i vedtægterne og at foreningen som du bliver medlem af er velfungerende med en aktiv bestyrelse og en sund økonomi, hvor man løbende får lagt penge til side til vedligeholdelse af ejendommen.

  Hvor du skal optage andelsboliglånet og hvilken rente som du skal betale på dette er derfor kun en mindre del af de mange forhold som bør afklares INDEM du køber andelsbolig.

  Du kan på advokatnøglen.dk finde advokater i nærhede af dig med kendskab til andelsboliger.

  #231394
  testForfatter

  Er det at en der oplyser at han er advokat og reklamere for en specifik advokat hjemme side igrunden ikke en overtrædelse af debat reglerne? Har du som bruger selv erfaring med den pågældende hjemme side ?

  #231395
  ThissenForfatter

  Mange tak for svaret morsdreng!
  Det skal nævnes at det er en nyopstartet andelsboligforening, altså, det tilbud der ligger på lejligheden er 99% sikkert langt billigere end en valeur vil vurdere den til om 2 år. Qua det er en nyopstartet andelsboligforening foreligger der heller ikke nogen vedtægter endnu. Andelsboligforeningen er ved at blive etableret.

  Det er derfor jeg spørger til hvad en acceptabel rente ville være ?..
  Samt hvilke banker der er gode at oprette andelsboliglån i – har læst at Nykredit er bedst i test, men kan man bruge det til noget ?

  #231396
  René Poulsen (3)Forfatter

  “Det skal nævnes at det er en nyopstartet andelsboligforening, altså, det tilbud der ligger på lejligheden er 99% sikkert langt billigere end en valeur vil vurdere den til om 2 år."

  Lige her, ville jeg passe ekstra på. Valuarvurderinger er et meget langt stykke af vejen baseret på renteniveauet, så når renten stiger vil vurderingen med stor sandsynlighed FALDE. Den gode nyhed er, at selv om vurderingen måtte falde, så kan foreningen altid bruge anskaffelsessummen som grundlag for andelsværdierne. Så det er en slags sikkerhedsnet for køberne.

  #231414
  morsdrengForfatter

  At andelsboligen som I køber er i en nystartet andelsboligforening betyder absolut ikke, at behovet for professionel rådgivning er mindre – tværtimod. Behovet bliver heller ikke mindre, hvis ejendommen også er under opførelse

  Det er ikke kun vedtægterne som endnu ikke kendes, det samme gælder den endelig finansiering af ejendommen, planen for ejendommens vedligeholdelse, budget, bestyrelsens sammensætning og duelighed og meget mere. Er samtlige lejligheder solgt til/overtaget af andelsha-vere eller bebos nogle af disse fortsat af lejere indtil de om måske mange år vælger at fraflytte? Hvem hæfter for de usolgte andele og hvad er sikkerheden?

  At købe lejlighed i en endnu ikke stiftet andelsboligforening er noget af en ”lotteriseddel”, især hvis man ikke gør brug af professionel rådgivning

  At den maksimale pris for en andel ved fremtidigt salg altid kan opgøres til ejerens egen købspris hjælper ikke meget, hvis ingen vil købe til denne pris. I øvrigt gælder der INGEN maksimalpris ved køb af andele i en forening under stiftelse. Hvilken pris en valuar vil ansætte den ejendom du køber til om 2 år er det ingen der ved. Der er mange eksempler på, at købere af andele i nystartede andelsboligforeninger har fået problemer, fordi foreningen købte ejendommen til en for høj pris og andelshaverne derfor ikke kan sælge deres andels for den samme pris som de selv har betalt, f.eks. fordi tilsvarende eller sammenlignelige lejligheder handles til lavere priser end hvad valuarvurderingen lægger op til..

  Andelsboligforeningsloven indeholder bestemmelser om bl.a. sælgers oplysningspligt, fortrydelsesret, dokumentationskrav m.m. Har i fået disse oplysninger og har I fået en professionel rådgiver til at gennemgå og vurdere disse og de øvrige forhold i forbindelse med købet?

  Har I eller vil i selv købe hus uden professionel rådgiver?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.