Nedskrivninger på udlån

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • mbannerForfatter
  Indlæg
 • #95945
  mbannerForfatter

  Er ved at lave en større opgave på mit gymnasium, hvor jeg skal analysere Danske Banks økonomi. Her studser jeg lidt over posten “Nedskrivninger på udlån". Hvad betyder det helt præcist? Er det hvad banken har tabt på at dets kreditorer ikke har kunnet tilbagebetale på et lån?

  Håber at nogen kan hjælpe 🙂

  #228168
  morsdrengForfatter

  Nedskrivning på udlån
  For udlån, hvor der forventes et tab. altså at der er indtrådt objektiv indikation for værdiforringelse (OIV), skal pengeinstituttet nedskrive udlånet til nutidsværdien af de forventede fremtidige betalinger, herunder realisation af sikkerheder.

  Eksempel: Hvis en kunde skylder banken 500 tkr. og sikkerheden for lånet kan opgøres til 100 kr. udgør bankens blanco/udlån uden sikker-hed 400 tkr. Hvis kundens forventede fremtidige betalinger/hans betalingsevne kan afvikle f.eks. 100 tkr. af gælden (nutidsværdien af hans betalinger), vil banken lide et tab på 300 tkr. som også er det beløb som lånet skal nedskrives MED, svarende til at lånet nedskrives TIL 200 tkr. eller gælden på 500 tkr. fratrukket værdien af sikkerhed og den del af gælden som skyldner forventes at kunne afvikle.

  #228170
  mbannerForfatter

  Takker mange gange 🙂

  #228172
  testForfatter

  Tror du lige bør skimme en bog om emnet før du læser videre i det rengskab. Hvis du ikke ved hvad en afskrivning er må der være mange andre ting i det regnskab du heller ikke forstår.

  #228338
  morsdrengForfatter

  Tag dog og læs spørgsmålet som drejer sig om nedskrivning – og ikke afskrivning.

  Hvis der er nogen som har brug for at skimme bøger er det dig, Test

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.