Teknisk insolvent & bankskifte fra Danske Bank! Kan det lade sig gøre?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • troelsjkForfatter
  Indlæg
 • #92775
  troelsjkForfatter

  Hej med jer!

  Som så mange andre, så sidder vi i den situation, at vi er teknisk insolvente pga. boligprisfaldet. Vi har Danske Bank, og som der også er skrevet i en nyligt tråd her på siden, så stiger deres renter voldsomt for tiden! Og det bliver sikker ikke bedre med tiden!

  Jeg går lidt med bankskiftetanker. Ved godt det er svært, omend ikke MEGET, at finde en bank, som vil overtage en “dårlig" kunde. Men synes jeg vil give den et forsøg.

  Vores daglige økonomi er god og har ikke andre lån end vores boliglån (og realkredit). Har forsøgt flere gange at presse Danske Bank på rente, men de siger, at jeg ikke kan komme længere ned!

  Pt. er vores boliglånsrente på 9,1%.

  Sidder der nogen, der har erfaring med dette, og gerne vil dele disse erfaringer?

  Vh.
  Troels

  #180378
  AnonymForfatter

  I er vel ikke nødvendigvis dårlige kunder fordi prisfaldet har gjort jer insolvente.

  Hvis i har en god økonomi og betaler ydelser på lån og måske også kan spare nogle penge sammen, tror jeg godt i kan skifte bank. Bankerne lever trods alt af at låne penge ud.

  Ellers må i spare hvad i kan og få den dyre gæld væk hurtigt og så straffe Danske Bank ved at en god kunde forlader en dårlig bank.

  #180380
  AnonymForfatter

  Hvis I er meget insolvente (jeres gæld overstiger jeres værdier med mere end 250.000 kr.), så vil bankskifte formentlig ikke en realistisk mulighed hvilket samtidig betyder, at jeres forhandlingssituation vil være svag. I den situation er der ikke meget andet at gøre end at sætte forburget ned og afdrage noget hurtigere på jeres boliglån i banken.

  Hvis insolvensen kun er begrænset (under 250.000 kr.) så har I et bedre forhandlingsudgangspunkt og kan reelt true med at skifte til en billigere bank.

  Hvis I er insolvente, kan I dog forsøge at fremføre argumenter som:

  1. At I stadig har en god økonomi, et betydeligt rådighedsbeløb, god jobsikkerhed, har bevist at I kan spare op osv., og at det derfor ikke kan retfærdiggøres at Danske Bank tager den risikopræmie de gør, på jeres boliglån.

  2. At hvis renten reduceres, så er I villige til at lave et ekstraordnært afdrag på boliglånet på eksempelvis 3.000-5.000 kr. pr måned, således at I gennem merafdrag arbejder jer hurtigere frem mod at blive solvente igen.

  3. I kan spille ind i forhandlingerne at I fx er villige til at sælge den ene bil, campingvognen, droppe privatskolen etc. og benytte besparelsen til ekstra afdrag.

  4. Argumentationsmæssigt kan I også gå i kødet på rentemarginalen. Bankenre siger fundingomkostninger er steget, men det ikke korrekt. Danske Banks fundingrente er kun steget 0,25% de sidste 3 år. Det er blevet dyrere at tilvejebringe egenkapital, hybrid kernekapital og ansvarlig kapital, mens det på den anden side er blevet billigere at tilvejebringe almindeligt indlån, interbanklån og nationalbanklån.
  Det, der virkelig giver Danske Bank problemer er nedskrivninger på erhvervskunder i Danmark (ejendomme, landbrug, industri og byggeri) samt erhvervs- og privatkunder i Irland. Faktum er at indlånsrenterne er på et historisk lavt niveau samtidig med det aldrig har været billigere at låne i Nationalbanken, der har en udlånsrente på 0,7%. Dvs. at jeres rentemarginali forhold til Nationalbankens udlånsrente (et mål bankerne selv bruger) lige nu er hele 8,4%. Rentemarginalen er endnu højere i forhold til T/N-renten, som Danske Bank selv bruger i deres investorinformation!

  #180392
  troelsjkForfatter

  Tak for jeres svar!

  Løsningen må vist være, at sætte lidt mere ind på lånet isteet for opsparingen.

  @General Prier: Den 250.000,00 kr. grænse du nævner, hvor har du den fra?

  Vh.
  Troels

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.