Unge kvinders interesse for økonomi stiger: En positiv udvikling for både samfundet og den enkelte kvinde

Hvis vi kaster et blik tilbage i tiden, har vi set flere store begivenheder, som har ændret kvinders liv radikalt. Blandt de allerstørste var, da kvinder fik stemmeret i 1915, og da kvinder for alvor kom på arbejdsmarkedet i 1960’erne. Nu står vi overfor en ny epoke, som kan ændre kvindernes muligheder. Unge kvinder interesserer sig nemlig for deres økonomi som aldrig før. Det viser tal fra Mybankers analyse af kvinder og økonomi, hvor andelen af kvindelige kunder i alderen 18-29 år er steget fra 10 % til 25 % de seneste fem år.

 

Singlekvinder tager mest ansvar

Singlekvinder er blevet langt bedre til at tage hånd om deres økonomi end tidligere. Af Mybankers totale antal single-kunder, er 44 % af dem kvinder. Desværre er der stadig en tendens til, at gifte kvinder lader mændene håndtere finanserne.

Selvom det kan virke komfortabelt at overlade økonomien til sin partner, så kan det i sidste ende blive en dyr rollefordeling. Skilsmisseraten i Danmark er desværre meget høj, og derfor er det vigtigt, at kvinder også holder fast i deres økonomiske interesse i et ægteskab.

 

Tag ansvar og spar penge

Når kvinder – og mænd – holder sig orienteret om deres økonomi, kan de aktivt vælge at handle til egen fordel. Både når det kommer til pensionsopsparing, investeringer i aktier og obligationer, bolig- eller bilkøb og opsparing.

En anden stor fordel ved at interessere sig for sin økonomi er, at der kan være rigtig mange penge at spare. Hvis du fx skal låne til en bolig, kan du spare på renter og etableringsomkostninger, hvis du sætter dig ind i din økonomiske situation. Måske kan du fx slå flere lån sammen, og på den måde få nogle bedre vilkår.

Prøv Mybankers skift-bank-service

 

Udviklingen er til glæde for samfundet

Det er meget positivt set fra et samfundssyn, at kvinder er blevet bedre til at tage styringen over deres økonomi. Det betyder nemlig, at de er langt bedre økonomisk rustet til alderdommen, eller hvis der skulle opstå økonomiske bump på vejen, som en fejlinvestering eller hvis jobbet ryger.

 

Vi er ikke i mål endnu

Selvom vi er på vej i den rigtige retning, så er vi ikke i mål endnu. Vi mangler at kvinderne bliver ved med at holde snor i deres økonomi, også selvom de bliver gift.

Af den grund hylder vi hos Mybanker de private initiativer der også foregår, såsom Kvindeøkonomien, Female Invest, Unconventional Ventures, Ophelia Invest og Moneypenny & More.

Har du den bedste bank?

Gør som 300.000+ danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få gratis tilbud her