Store gebyrforskelle mellem netbanker og filialer

Store gebyrforskelle mellem netbanker og filialer

Der er hundredvis af gebyrkroners forskel på, om du er netbank-kunde eller ikke-digital kunde. Det viser en dugfrisk undersøgelse, som Mybanker har foretaget for DR Nyheder. Men hos bankernes interesseorganisation FinansDanmark tager man undersøgelsen med ophøjet ro: Er man utilfreds med sin bank, kan man altid skifte til et andet pengeinstitut, lyder det.

Skrevet af Redaktionen

Store gebyrforskelle mellem netbanker og filialer

Der er stor forskel på, hvor meget du skal betale i gebyr til bankerne, afhængig af om du er netbank-kunde eller ikke-digital kunde, som foretrækker at klare bankanliggenderne i en filial. Det viser en ny undersøgelse, Mybanker har foretaget for DR Nyheder.

Undersøgelsen er foretaget blandt landets ti største pengeinstitutter og viser, at de årlige gebyrer spænder mellem 60 kroner for netbank-kunder med almindelige basiskundevilkår (hvor der ikke stilles krav til formue, lån eller lignende) og helt op til 2.105 kroner for kunder, der alene ordner deres bankforretninger i en filial. I gennemsnit koster det 253 kroner om året i gebyr for digitale basispakke-kunder, mens ikke-digitale kunder må slippe gennemsnitligt 1.800 kroner om året – altså syv gange så meget som netbank-kunderne. Det er med andre ord en dyr fornøjelse ikke at bruge netbank.

 

Varierende priser fra netbank til netbank

Der er desuden betydelige forskelle på de årlige omkostninger ved at bruge netbank pengeinstitutterne imellem. Faktisk svinger de årlige omkostninger for privatkunder fra mellem 235 kroner til 505 kroner. Men hos bankernes interesseorganisation FinansDanmark, tager man undersøgelsens resultater med knusende ro.

”Du kan jo gå ned og forhandle med din bank, og hvis du ikke kan få de fordele, du gerne vil have, så kan du jo tage dit gode tøj og gå et andet sted hen,” udtaler Kenneth Joensen, juridisk direktør i FinansDanmark til dr.dk.

 

Du kan sammenligne de forskellige banker på mybanker.dk eller indhente tre gratis banktilbud via vores Skift bank tjeneste her.

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få tilbud her

Om forfatteren Redaktionen

Bankerne står overfor et paradigmeskifte: Kun de forandringsparate klarer sig igennem

Læs artiklen
hvilken bank skal jeg vælge 7. februar 2018 Hvilken bank skal jeg vælge? Sådan forbereder du dig til mødet med banken 4. januar 2018 Sådan forbereder du dig til mødet med banken Betaler du for bankernes voksende indtjening 23. marts 2015 Betaler du for bankernes voksende indtjening?