Julen 2024 kan blive gratis

Det er ikke sikkert, at du kan nå at gøre brug af alle vores julesparetips i år, men så kan det være en guide til en meget billigere, måske endda gratis jul næste år. Vi har forhørt os hos alle vores kollegaer på kontoret og efterfølgende udvalgt deres bedste bud på en billigere jul.

 

1. Læg et madbudget og undgå impulskøb

Vi lægger ud med, at man kan starte med at spare op til julen ved at lægge penge til side hver måned året rundt. Man kan så lave en plan og lægge et budget for julegaver, madindkøb og andre julekøb. På den måde undgår man impulskøb og så har man tid til at handle, når der kommer gode tilbud.

 

2. Planlæg dine julegaveindkøb

Dette sparetip følger op på sparetip nummer et. Det handler nemlig om, at hvis du planlægger dine julegaveindkøb, så kan der være penge at spare på at handle ind tidligere på året. Nogle nævner, at de køber julegaverne i slutningen af november til Black Friday. Andre påpeger, at man skal huske at tjekke priser online inden man går i de fysiske butikker. Flere skriver også, at man skal passe på at købe julegaver for tidligt, fordi man på den måde lettere bliver lokket til at købe ekstra julegaver.

 

3. Lav en aftale om julegaver

Det kan være en god idé at lave en aftale om julegaver. Det kan være, at man vælger at droppe at købe julegaver til de voksne, eller at man kun skal give gave til en enkelt eller nogle få i selskabet.

 

4. Lav hjemmelavede gaver

Er du fingernem, kan du lave hjemmelavede gaver. Så kan du måske strikke et par sokker eller male et billede. Det kan også være en gave i form af en tjeneste såsom vask af bil, slå græs, vaske vinduer, give massage eller madlavning. Flere skriver også, at man skal huske, at det ikke kun handler om, hvad gaven har kostet.

 

5. Skift til LED og andre tricks til at spare på strømmen

Er du en af dem, der pynter husfacader, træer i baghaven og dekorationer indenfor, så kan der være penge at spare på at skifte til LED pærer. Et andet tip lyder, at hvis du har købt flæskestegen eller anden tidligt og lagt den på frost, så tø den op i køleskabet. Sådan sparer du også på strømmen. I den sammenhæng kan man også få noget ud af at udnytte ovnens for- og eftervarme i forbindelse med madlavning.

 

6. Splejs om madlavningen

Hvis man holder jul flere familier samlet, så er der en stor fordel ved at splejse om retterne. På den måde undgår én familie at stå med hele madlavningen alene.

 

7. Smid ikke mad ud

Der kom generelt mange bud på, hvad man kunne gøre for at spare på maden. Der var især fokus på, at man skulle huske at spise rester. Hvis man ikke er til restemad, kan man bruge resterne til at lave nye retter så som flæskestegsburgere eller biksemad.

 

8. Hygge og oplevelser behøver ikke koste penge

Men det er ikke kun julegaver og madindkøb, der kan gøre den søde juletid dyr. Der er også mange aktiviteter, der kan koste penge. Oplevelser, der til gengæld ikke koster mange penge kan være at lave hjemmelavet konfekt og småkager eller klippe/klistre. Der er også ofte gratis tiltag og arrangementer i ens lokalområde.

 

9. Det miljørigtige juletræ, der sparer dig penge

Køb et kunstigt juletræ, det holder mange år og begrænser co2-udslip – Eller køb et træ med rod, som du kan plante i haven og tage ind igen næste år.

 

10. Tænk over dine lån og tilhørende renter 

Som det sidste sparetip, kan vi ikke komme udenom at snakke om lån. Hvis du selv har lån , så har du nok oplevet de mange store rentestigninger det sidste års tid.Markedet ser ud til at have stabiliseret sig, og derfor er det en rigtig god ide, at man tjekker sine lån igennem. Prøv selv Mybanker helt gratis og uforpligtende her.

 

Måske er det lidt en overdrivelse, når vi skriver i overskriften, at julen bliver gratis – Men den kan i hvert fald føles mindre kostelig end tidligere år. Skal du prøve nogle af tipsene til næste jul?

 

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag