Hvilket realkreditlån skal man vælge?

Realkreditlån

Artiklen er fra oktober 2019

Har du et fastforrentet lån, hvor løbetiden er 22-23 år eller mindre, bør du få et tilbud på omlægning også selvom din rente er under 3 procent.

Sammenlign realkreditlån her

Bemærk at for fastforrentede lån er renten lavere jo kortere løbetiden er:

30 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 29/10-19 – 1,99% i ÅOP

20 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 5/6-18 – 1,68% i ÅOP

15 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 5/6-18 – 1,47% i ÅOP

10 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 5/6-18 – 1,33% i ÅOP

*Tal er taget fra totalkredit

Hvis du har et Flexlån, som skal refinansieres den 31. december 2019, er der ligeledes en varselsfrist, hvis du ønsker at indfri, skifte profil eller skifte mellem afdrag og afdragsfrihed. For F1, F2, F3 og F4 lån kan det være værd at overveje at skifte til et F5. Dels fordi alle andre realkreditinstitutter end Jyske Kredit har højere bidragssatser på F1 til F4, dels fordi kursskæring vejer tungere på F1 – F4 og dels fordi det giver en særdeles attraktiv rente i de næste 5 år.

Få konkrete tilbud på dit realkreditlån her

 

Tre gode grunde til at omlægge fastforrentede lån

1. Lavere rente.

2. Lavere bidrag ved en højere vurdering af huset/lejligheden.

3. Opdeling til to realkreditlån, hvis du har eller ønsker afdragsfrihed.

 

1 procent obligationer handler for tiden (29/10-2019) i kurs 99,03 og er dermed tæt på den laveste rente nogensinde. Med et 30-årigt lån på 2 millioner kroner og 20.000 kroner afsat til omkostninger vil du kunne spare 1.513 kroner om måneden før – og 667 kroner efter – skat ved at skifte et 2,5 procent lån ud med et 1 procent lån (samme bidrag på nyt og gammelt lån). Konvertering af et 2 procent lån til et 1 procent giver en besparelse på 988 kr. før skat, men få eventuelt en beregning hos dit realkreditinstitut eller bank.

Overvej at få en vurdering af din bolig ved samme lejlighed. Er boligen steget i værdi, opnår du et lavere bidrag. For 30-årige lån uden afdrag gælder tilsvarende overvejelser.

Få overblik over hvad realkreditlån er her

 

Også besparelser for lån med kortere løbetid

Selvom du har et fastforrentet realkreditlån med en kortere løbetid end 30 år og/eller ikke ønsker at omlægge til nye lån med 30 års løbetid, kan det stadig være interessant for dig at omlægge dine lån – se satser ovenfor.

  • Et 2 procent lån med 20 års restløbetid vil således blive 1.290 kroner billigere pr. måned, hvis det blev omlagt til et 1 procent lån, der også har 20 års løbetid.
  • Hvis du har et 2 procent lån med ca. 23 1/2 års løbetid, kan det omlægges til et nyt lån med 20 års løbetid og med cirka samme ydelse. På den måde skærer du mere end 3 år af løbetiden uden, at det koster ekstra.
  • Har du et 2 procent lån med 10 års løbetid og en restgæld på 1 million kroner, kan du spare 950 kroner om måneden ved at omlægge til et -0,5 procent lån.

 

Få en boligvurdering og opnå lavere bidrag

Med de seneste års stigende ejendomspriser er det værd at medtage muligheden for lavere bidrag i overvejelserne omkring eventuel omlægning af realkreditlån. Hvis du samtidig med en omlægning kan få dit hus/din lejlighed vurderet højere, vil du kunne opnå et lavere bidrag og dermed få en endnu større besparelse.

Beregn, hvad dit bidrag vil være hos forskellige realkreditinstitutter her

 

Flexlån: Lås dine lave omkostninger i fem år

Hvis du har Flexlån, er der ikke så meget at komme efter på renten. Flexlån er inkonvertible, og udsving i renten afspejler sig derfor i kursen på de underliggende obligationer og dermed i prisen på indfrielse. Flexlån kan således kun vanskeligt konverteres for at opnå lavere rente.

Ved refinansiering af Flexlån er det derimod vigtigt at overveje, om du har det rigtige lån. Bidraget, som realkreditinstituttet opkræver, er afhængig af, hvilken type Flexlån du har, og om det er med og uden afdrag. F1, F2, F3 og F4 lån er i nogle realkreditinstitutter blevet så dyre i bidrag, at du næsten uden merpris kan få et F5 lån. Forskellen i renten betales populært sagt af et mindre bidrag. Det betyder, at du kan låse renten i fem år, og det vil kun koste lidt mere end et F3 lån, selv om renten her er lavere.

Afdragsfrihed på realkreditlån er blevet dyrt – specielt for den del af lånet, der er placeret over 60 procent af ejendommens værdi. Det kan derfor være en ide at overveje at få to realkreditlån, hvis du ønsker afdragsfrihed.

 

Sådan finder du det billigste realkreditlån

 

Tre gode grunde til at omlægge Flexlån

1. Ændre fra F1 eller F3 til F5 på grund af forhøjede bidrag på F1 og F3.

2. Opdele til to realkreditlån, hvis du har eller ønsker afdragsfrihed.

3. Lavere bidrag ved en højere vurdering af huset/lejligheden.

 

Bliv klogere på F1 F3 eller F5 lån her.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.

Ved at trykke tilmeld, giver du samtykke til at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid trække dit samtykke (læs samtykkeerklæring) tilbage. Læs mere om vores forretningsbetingelser, privatlivspolitik og cookiepolitik.