Har du styr på de nye regler for indskydergarantiens dækning?

Har du styr på de nye regler for indskydergarantiens dækning?

Finansiel stabilitet er blevet omlagt til en selvstændig offentlig virksomhed, og et resultat af dette er nedlæggelsen af Garantifonden for indskydere og investorer som selvstændig enhed. Finansiel stabilitet overtager ansvaret for administrationen af garantiformuen, og det har medført ændringer, der kan påvirke dig som indskyder.

Skrevet af Redaktionen

Har du styr på de nye regler for indskydergarantiens dækning?

Almindelige indskydere vil ikke være påvirket af ændringen, da der fortsat er en dækning på op til 100.000 € for almindelige indskud og ubegrænset for pensionsmidler.

Dog er en række indskud, som før var dækket ubegrænset, nu kun dækket med op til 100.000 €, hvis indskuddet er foretaget efter den 31. maj 2015. Det drejer sig om:

  1. Børneopsparingskonti
  2. Boligopsparing
  3. Uddannelsesopsparingskonti
  4. Etableringskonti
  5. Indestående på advokaters klientkonti
  6. Forvaltning i godkendte forvaltningsafdelinger
  7. Indestående på en skifteretskonto vedrørende dødsbo under offentligt skifte, og
  8. Deponeringer i henhold til deponeringsloven

Samtidig er der indført et nyt begreb kaldet ”særligt dækkede indskud” som omfatter visse indskud med særlige sociale formål samt visse forsikrings- og erstatningsydelser. Disse har en forhøjet dækning på op til 150.000 € pr. indskud i en periode på 6 måneder fra indsættelsen af indskuddet.

Transaktioner vedrørende fast ejendom (som ikke anvendes i erhvervsmæssig sammenhæng) er dækket med op til 10 mio. € i indtil 12 måneder fra indsættelsen.

Du kan læse mere om de nye regler her

Ønsker du at investere dine penge?

Få en oversigt over udbydere af investeringsprodukter og se dine muligheder for at investere.

Find oversigten her

Om forfatteren Redaktionen

Tjek omkostningerne inden du vælger din investeringsapp

Læs artiklen
Tjek omkostningerne inden du vælger din investeringsapp
Er en aktiesparekonto noget for dig 20. februar 2019 Er en aktiesparekonto noget for dig? renten i dag februar 20198 1. februar 2019 Renten i dag – Februar 2019 Betaler du for meget i gebyrer 19. juni 2018 Hvilken app til investeringer skal jeg vælge?