Event med Kvindeøkonomien: Hvem siger, at kvinder ikke interesserer sig for økonomi?

Event med Kvindeøkonomien: Hvem siger, at kvinder ikke interesserer sig for økonomi?

I marts skrev vi om, hvordan kvinder ofte ’indtager en plads på bagsædet’ når det kommer til økonomi. Det er dog ved at ændre sig, hvilket var meget tydeligt, da Mybanker en onsdag i marts var til event med Kvindeøkonomien sammen med godt 70 fremmødte kvinder.

 

Vi starter ved samme startlinje

Kvindeøkonomiens formand, Inger Winther Johannsen, bød velkommen, og startede med en lille opsang til sit eget køn, da hun udfordrede udsagnet om at viden om privatøkonomi kun er en del af mænds DNA, sådan som vi kvinder nogle gange har en tendens til at læne os lidt op ad, når vi siger at ’det er han så god til, det fikser han, ham manden’. Sandheden er dog, at vi starter på samme startlinje. Derfor kan kvinder også sagtens lære at forstå mere om deres privatøkonomi – hvilket også var konklusionen efter eventet, hvor hele 94% af de fremmødte kvinder svarede, at de følte sig bedre klædt på til at træffe økonomiske beslutninger fremadrettet.

Blandt de godt 70 kvinder, der var mødt op til eventet var kvinder i alle aldre, endda en nybagt mor med sin 14 dage gamle baby. Nogle var der for at blive generelt klogere på privatøkonomi. Andre havde helt specifikke ærinder, så som at vide, hvordan de skulle forholde sig til pension eller boligkøb.

Men fælles for alle var den summende interesse, der var ved alle oplæg. Folk tog billeder af præsentationerne, skrev noter og stillede mange spørgsmål.

 

Mybankers præsentation

Efter Inger Winther Johannesens velkomst, satte Mybankers Customer Success Manager, Nete Sørensen, tonen. Hun snakkede om, hvorfor viden om privatøkonomi egentlig er så vigtig, hvilket hun havde illustreret med denne liste:

Hvis ikke du har viden om din privatøkonomi ved du ikke:

  • Om du betaler for meget i renter og gebyrer hos din bank?
  • Hvordan dit budget ser ud?
  • Om du har valgt det rigtige lån?
  • Hvilken gæld du skal afvikle først?
  • Hvad der sker hvis din ægtefælle går bort eller du bliver skilt?
  • Hvordan din økonomi vil se ud, hvis du mister evnen til at arbejde?
  • Om du sparer nok op til pension?
  • Om din pension er investeret rigtigt?

Denne liste kan fungere som en lille reminder til, hvorfor man skal bruge lidt tid på at sætte sig ind i, hvordan ens privatøkonomi ser ud – der kan nemlig være rigtig mange penge at hente, som kan bruges på sjovere ting og oplevelser.

 

Herefter var der oplæg fra to andre eksperter (også kvinder) om de vigtigste overvejelser, man skal gøre sig, når man skal købe bolig og hvordan ens økonomi ser ud på sigt, hvad end man er i og udenfor ægteskab.  Foredraget sluttede af med lidt information om pensionsopsparing.

 

Bliv klogere på din privatøkonomi

Til slut fortalte Kvindeøkonomien om deres finansielle homeparties, hvor du kan blive klogere på privatøkonomiske emner sammen med dine veninder, familiemedlemmer eller kollegaer. Det kan du læse mere om på Kvindeøkonomiens hjemmeside.

Du kan også selv teste din økonomi ved at bruge Mybankers Skift Bank tjeneste, hvor du blot skal indtaste dine privatøkonomiske oplysninger hvorefter de tilknyttede banker vurderer, om de kan tilbyde dig bedre vilkår på din privatøkonomi.

Og så er der vist kun tilbage at konstatere, at set ud fra engagementet til Kvindeøkonomiens event, så passer det ikke, at kvinder ikke interesserer sig for deres privatøkonomi!

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag