Er andelsbolig en god investering?

Er andelsbolig en god investering

Andelsbolig kan være en god investering, hvis du sikrer dig, at boligens beliggenhed er eftertragtet, at du køber en andelsbolig, hvor andelsforeningen har en god økonomi, at prisen er god, og du har tænkt dig at bo i andelsboligen i en årrække, så et eventuelt fald i andelskronen kan nå at rette sig igen.

Kig på foreningens økonomi

Det kan være svært at gennemskue andelsforeningens økonomi. Men det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i sagerne, før du køber en andelsbolig. Det er foreningens økonomi, der kan gøre forskellen på, om en andelsbolig er en god investering eller ej.

Læs også: Finansiering af andelsbolig

Læs også: Fastforrentet andelsboliglån

 

Ligger andelsboligen godt?

En andelsbolig kan godt være en god investering for dig, hvis det er din drømmebolig. Men hvis vi kigger på, hvad der gør andelsboligen til en god investering rent objektivt, er beliggenheden en vigtig faktor.

Er andelsboligen fremtidssikret?

Hvis andelsforeningen har en sund økonomi, så bør andelskronen ikke falde i løbet af årene. Men hvis boligmarkedet falder, kan du risikere, at du må sælge andelsboligen til under andelskronen.

Derfor skal du spørge dig selv, om andelsboligen er en god investering, hvis du kigger lidt ud i fremtiden. Er der nok kvadratmeter? Et ekstra værelse som kan bruges til kontor eller børneværelse? En altan, gode indkøbsmuligheder eller andet som du vil sætte pris på om nogle år?

 

Planlægger du en lang udenlandsrejse?

Går du og drømmer om at bo i udlandet? Og har du planer om rent faktisk at gøre noget ved det? Så kan det være, at en andelsbolig ikke er det du skal investere dine penge i. Mange andelsforeninger har nemlig regler for, hvor lang tid du må leje andelsboligen ud – hvis du overhovedet må. Det betyder, at hvis du vil rejse mens markedet for andelsboliger er lavt, så kan du risikere at skulle sælge til en pris, der ligger under andelskronen.

Så når du skal vurdere, om du skal bruge dine penge på en andelsbolig, skal du altså kigge på foreningens økonomi, beliggenheden, og hvor mange år du har tænkt dig at bo i andelsboligen.

Få tilbud på dit andelsboliglån

Fortæl os om dit behov og få personlige tilbud skræddersyet til din økonomi

Indhent tilbud