Brugerne af Skift bank servicen sparer stadig penge

Brugerne af Skift bank servicen sparer stadig penge

Selvom renten de seneste år kun har bevæget sig nedad, og nu ligger på et historisk lavt niveau, er der stadig penge at spare for brugerne af Skift bank servicen.

Skrevet af Redaktionen

Med få klik har op mod 15.000 danskere det seneste år henvendt sig via Mybanker for at undersøge, om de kunne få lavere renter på alt fra billån over forbrugslån til andelsboliglån – og som følge deraf fået mere overskud på bankbogen.


Mybanker har foretaget et rentetjek, som viser, at rigtig mange brugere af Skift bank servicen det seneste år har modtaget tilbud, der vil give dem besparelser på op mod 13% på renteudgifterne.

Gennem 2019 har kunderne, der har fået de bedste tilbud i gennemsnit kunnet spare godt 2.000 kroner om året for et boliglån på 400.000 og knap 4.000 kroner for et andelsboliglån på 800.000.

”Vi kan se, at vores kunder stadig sparer penge ved at benytte sig af Skift bank servicen, og det er selvfølgelig godt for dem. Men vi kan også se at kunder skifter bank, selvom de ikke sparer så meget. De finder simpelt hen bare en bank, som passer bedre til dem,” siger Ulrik Marschall.

 

Især forbrugslån er billigere

I rentetjekket har vi taget udgangspunkt i, hvad knap 15.000 danske bankkunder det seneste år har indtastet om deres nuværende lån – og sammenlignet dem med de tilbud, bankerne er kommet med.

I tabel 1 fremgår det, at brugerne af Skift bank servicen i snit betaler 3,65 procent i renter på eksisterende andelsboliglån. Efter at have indhentet tilbud fra op til tre forskellige banker, har brugerne fået tilbudt en rentesats på i gennemsnit 3,24 procent – og i nogle tilfælde helt ned til 3,11 procent. På forbrugslån finder man den største besparelse i forhold til det forbrugslån, som kunderne angiver, de har. Her sparer de kunder, der får det bedste tilbud op mod 2.200 kr. om året i renter på et forbrugslån på 100.000 kr.

”Det er ret nemt at benytte sig af Skift bank servicen, og det er nok også derfor, så mange gør det,” siger Ulrik Marschall, som noterer sig, at der stort set er besparelser at hente på alle de låntyper, som indgår i rentetjekket.

 

Tabel 1

ProduktNuværendeGennemsnitBedste
Andelsboliglån3,65%3,24%3,11%
Billån3,71%3,72%3,46%
Boliglån4,62%4,24%4,09%
Forbrugslån8,36%6,03%5,75%
Lønkassekredit7,20%6,95%6,49%

Sådan læser du tallene: ’Nuværende’ er, hvad brugere af Mybankers Skift bank tjeneste har indikeret, at de betaler i rente på eksisterende lån. ’Gennemsnit’ er den gennemsnitlige tilbudte rente på de tilbud, brugerne har modtaget. ’Bedste’ er gennemsnittet af den bedst tilbudte rente til hver bruger.

 

Overvejer du et bankskifte?

Der kan være store besparelser samt bedre vilkår at opnå ved at skifte bank.

Få tilbud på bankskifte her

Om forfatteren Redaktionen

Realkreditlån eller prioritetslån: Hvad skal du vælge?

Læs artiklen
Realkreditlån eller prioritetslån: Hvad skal du vælge?
Etik og værdier fylder mere når der skal vælges ny bank 29. april 2019 Etik og værdier fylder mere når der skal vælges ny bank Bankskifte gennem Mybanker 23. april 2019 Hver tredje har skiftet bank på fem år Boligøkonomi – det handler om at træffe nogle valg 1. april 2019 Boligøkonomi – det handler om at træffe nogle valg