Betaler du for meget for dine lån?

I undersøgelsen har vi kigget på omkring 15.000 tilbud afgivet i perioden januar 2015 til februar 2016 via Skift bank tjenesten. Her har vi holdt den nuværende rente op imod, hvad en ny bank tilbyder. Uanset hvilken lånetype vi kigger på, kan langt størstedelen spare penge; specifikt bliver over 90 pct. af andelshavere tilbudt en lavere rente end deres nuværende.

For at overskueliggøre analysen har vi nedenfor opdelt resultatet på de enkelte lånetyper. Har du en normal og sund økonomi, kan du derfor bruge nedenstående tabeller til at danne dig et overblik over, hvad du kan blive tilbudt via Skift bank tjenesten. For god ordens skyld pointerer vi, at der er tale om gennemsnitsbetragtninger, og at det dermed ikke kan garanteres, hvilken rente man bliver tilbudt.

Du kan selv prøve Skift bank tjenesten her.

 

Boliglån

I perioden har næsten 7.000 fået tilbud på deres boliglån. Heraf er 72 pct. blevet tilbudt en lavere rente. Gennemsnitligt bliver man tilbudt en rente, der er 2,15 pct.-point lavere end den nuværende. På et boliglån på 200.000 kr. giver det en årlig besparelse på 4.300 kr. eller 21.500 kr. over 5 år.

Boliglån gennemsnit

 

Hvis man dykker længere ned i tallene, kan man se, at besparelsen ikke er forbeholdt kunder med lav rente i forvejen. I næsten alle renteintervaller kan der være store besparelser at hente. Nedenstående tabel viser den bedste rente en bruger er blevet tilbudt i gennemsnit, afhængigt af hvilket renteinterval hun/han kom fra.

Boliglån interval

 

Andelsboliglån

Andelsboliglån var der over 3.000 der fik tilbud på i perioden. Som tidligere nævnt fik mere end 9 ud af 10 tilbud med besparelse på denne type lån. Andelsboliglånet er dermed det lån, hvor flest kan spare penge ved at indhente tilbud. I snit blev der tilbudt en rente, der var 1,75 pct.-point lavere end den oprindelige. Det giver en besparelse på 8.750 kr. per år for et lån på 500.000 kr.

Andelsboliglån gennemsnit

Også på andelsboliglån er det gældende, at uanset hvilket nuværende rentespænd man kigger på, er der meget at spare.

Andelsboliglån interval

Billån

Når det kommer til billån, er det lidt færre, der kan hente en besparelse, men stadig over 70 % bliver tilbudt en lavere rente. Den gennemsnitlige tilbudte rente ligger 0,60 pct.-point lavere end den nuværende, så her kan der også være pæne besparelser at hente over et låns løbetid.

Billån gennemsnit

Forbrugslån

Lige under 65 % bliver tilbudt en lavere rente på deres forbrugslån. Her er der dog en tendens til, at en stor gruppe med en god økonomi, tager til takke med en alt for høj rente. Det viser nedenstående tabel, hvor vi kigger på den tilbudte rente, afhængigt af hvilket rentespænd den nuværende rente var i.

Forbrugslån interval

Meget at hente på de fleste lån

Der er hård konkurrence i banksektoren om de nye kunder, og det kommer bankkunderne til gode. Som vores analyse viser, er der i de fleste tilfælde noget at hente på alle lånetyper. Det kan derfor med god grund betale sig at undersøge, hvad man har af muligheder ved at skifte bank. Du kan selv undersøge, hvad du har af muligheder ved at prøve Skift bank tjenesten her.

 

Indhent tilbud på andelsboliglån

Fortæl os om dit behov og få personlige tilbud skræddersyet til din økonomi

Indhent tilbud