Banker og finansieringsselskaber skal fortælle dig alt

Banker og finansieringsselskaber er påkrævet at oplyse om f.eks. renter, gebyrer og afkast

Skrevet af Elisabeth Arendt

Artiklen er fra september 2014

Pengeinstitutter har pligt til at fortælle om indlånsrenten og oplyse om f.eks. afkast og gebyrer på puljeordninger, men det skal ikke fremgå af rentetavlen. Derudover skal alle pengeinstitutter og finansieringsselskaber skilte med prisen for et lån eller kredit, hvor prisen skal være for den ”mest almindeligt forekommende”.

 

Skiltning for udlån
Hvordan der skal skiltes for udlån afhænger af, om der er tale om skiltning for ikke genstandsbestemte lån og kreditter eller kreditkøb (dvs. genstandsbestemte lån og kreditter).

 

renteskilt

 

Vil du læse mere om reglerne

På Mybanker.dk’s oversigt over forbrugerlove, kan du finde link til love og bekendtgørelser. Reglerne for oplysning om gebyrer kan du læse hér.

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Indhent op til 3 tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få op til 3 tilbud

Om forfatteren Elisabeth Arendt

Elisabeth er partner i Mybanker og har mere end 30 års erfaring i den finansielle sektor. Hun er bankuddannet og har altid arbejdet med de juridiske aspekter af bankdrift.

Hvilken bank skal jeg vælge?

Læs artiklen
hvilken bank skal jeg vælge
Sådan forbereder du dig til mødet med banken 4. januar 2018 Sådan forbereder du dig til mødet med banken Store gebyrforskelle mellem netbanker og filialer 21. marts 2017 Store gebyrforskelle mellem netbanker og filialer Betaler du for bankernes voksende indtjening 23. marts 2015 Betaler du for bankernes voksende indtjening?