Andelsboliglån: Dyrere at låne i provinsen

Andelsboliglån: Dyrere at låne i provinsen

”Om det er et tegn på at konkurrencen ikke er så stor uden for København, kan vi ikke sige noget om. Men det er interessant at se, at en ydelse, der burde være den samme i hele landet konsekvent er billigere i København,” siger Ulrik Marschall.

 

Næsten 8000 kroner dyrere om året

Undersøgelsen viser, at de tilbud på andelsboliglån, som danskere uden for hovedstadsregionen præsenteres for, generelt ligger 0,3-0,4 procentpoint højere end i hovedstadsregionen. Det vil sige, at et lån til to millioner kroner er 6000 – 8000 kroner dyrere om året for borgere, der bor uden for Københavnsområdet.

 

”Undersøgelsen viser, at borgere uden for København reelt kan have den samme – eller højere – udgift for deres andelsbolig end i København, selvom boligerne må antages at være billigere uden for hovedstadsregionen,” siger Ulrik Marschall.

 

Omkostninger til lån fordelt på tre regioner

I eksemplet nedenfor tages der udgangspunkt i en person, der har en hustandsindkomst på 500.000 kroner og som ønsker et boliglån på 2 millioner kroner og en løbetid på 20 år.

 

 Hovedstadsregionen  Nordjylland  Midtjylland
Renteudgifter pr. år (DKK) 68.264 74.753 76.295
Ekstra omkostninger pr. år ift. hovedstaden (DKK) 6.320 7.820

*Udregningerne er foretaget på baggrund af tilbud som omkring 15.000 danskere har modtaget fra bankerne efter at have benyttet Mybankers Skift bank tjeneste.

 

Otte ud af ti sparer penge

Et stigende antal danskere vælger at undersøge om de kan få billigere lån ved at skifte bank. Mybanker hjælper hvert år mange tusinde borgere med at skaffe tilbud fra andre banker, og skabe mere luft i økonomien. Otte ud af ti, der modtager et tilbud ender med at spare penge – og i gennemsnit sparer de 10.000 kroner om året.

”De fleste danskere er generelt meget loyale over for deres bank. Men det er ikke altid, at banken gengælder denne loyalitet med at tilbyde de bedste forhold. Derfor kan det betale sig for rigtig mange at skrue lidt ned for loyaliteten og tænke mere på egen økonomi,” siger Ulrik Marschall.

 

Indhent tilbud på andelsboliglån

Fortæl os om dit behov og få personlige tilbud skræddersyet til din økonomi

Indhent tilbud