Ældres lånemuligheder forbedres ved at kontakte flere banker

 

De ældre boligejere er generelt velstående med store pensionsreserver og friværdier. Rapporten ’Ældres lånemuligheder i egen bolig’, som er udarbejdet af PwC, viser, at over 40 % af danskernes private boligformue er ejet af ældre over 60 år. Det betyder, at den ældre del af befolkningen står stærkt, når det kommer til at tage et lån, og ikke behøver frygte at blive afvist af bankerne.

 

Ældre ser formuen som opsparing

Men det er ikke mange ældre, der benytter sig af muligheden for at låne i friværdien. De ældre ser deres boligformue som økonomisk sikkerhed, opsparing eller fremtidig arv, i stedet for en formue, der kan bruges. Derfor interesserer de ældre sig i mindre grad for nedsparing – altså hvordan man kan tage et lån i friværdien, og bruge pengene på forbrug, ny bil, arveforskud eller andet.

 

Afslag bliver givet på baggrund af almindelige kreditgivningskriterier

De ældre, som oplever at få afslag på deres låneansøgning, bor som regel i ydreområder, hvor det er usikkert, hvad boligen kan sælges for, og hvor lang liggetiden er. PwCs undersøgelse viser, at de ældre tilsyneladende får afslag på grund af almindelige kreditgivningskriterier, som ikke har noget at gøre med alder.

 

Indhent tilbud fra flere banker

Undersøgelsen fastslår, at der kan være forskel på kreditpolitik og risikovillighed fra bank til bank. Det vil sige, at et afslag fra én bank ikke nødvendigvis betyder, at du også får afslag i en anden bank. Derfor opfordrer Forenet Kredit til, at ældre ansøger om lån i flere banker.

 

Mybanker kontakter banker for dig

Hvis du fortæller os hvordan din økonomi ser ud, så kontakter vi banker i dit nærområde. Det er nemt og hurtigt, og så er du sikker på at få finde en bank, der passer til dig og din økonomi.