6 grunde til at du holder fast i din bank – også selvom det ikke altid kan betale sig

6 grunde til at du holder fast i din bank – også selvom det ikke altid kan betale sig

Vaner og hverdagsmønstre præger livet for de fleste. Måske vi ikke bryder os om at blive mindet om det, men vi må erkende, at det er de færreste af os, der vågner op hver morgen og beslutter, at dagen skal erobres på en måde, som vi aldrig har prøvet før.

Skrevet af Ulrik Marschall

Mange danskere vælger også at holde fast i den bank, som de altid har haft. Det er godt, hvis man er tilfreds og har gode priser og vilkår. Men ikke så godt, hvis det bare er fordi, det er blevet en vane. Mybanker har tryktestet 6 årsager til at mange holder fast i deres bank. Måske du kan genkende dig selv i nogle af påstandene?

 

1. Jeg har været kunde længe, så jeg får de bedste vilkår!

Hvor ved du det fra? Har du tjekket markedet for nylig? Hvor ofte har du fået en besked fra din bank om at du nu slipper for at betale et gebyr eller at prisen på en service bliver sat ned? Det er netop i bankskiftet, at der er mulighed for at genforhandle alle de gebyrer, som du betaler for de forskellige bankprodukter.

 

2. Det kræver meget tid og energi at skifte bank!

Hvor lang tid vil du bruge på at spare flere tusinde kroner om året? De fleste bankskifter kræver 1-3 timers indsats inklusive møder med den nye bank. Når du har besluttet dig for at skifte, sørger den nye bank for alt arbejdet.

 

3. Jeg orker ikke at skifte betalingskort, netbank og kodeord!

Hvor mange penge vil du betale for at blive ved med at fastholde den holdning uden at vide om du kan få noget bedre, billigere og lettere i en anden bank? Den nye bank sørger for det hele, hvis du beslutter dig for at skifte.

 

4. Så skal jeg have ny rådgiver!

Ja, og det er trist, hvis man har et godt forhold til sin nuværende rådgiver. Men sandsynligheden er stor for, at der også er en rådgiver i den nye bank, som kan hjælpe og rådgive dig til at komme gennem de økonomiske udfordringer, som du møder gennem livet.

 

5. Det koster mange penge at skifte bank!

Ja, der er omkostninger ved at skifte bank. Men hvis du flytter lån eller opsparing kan du ofte forhandle med den nye bank om størrelsen af de gebyrer, du skal betale. Hvis banken ovenikøbet kan tilbyde et billigere lån, kan du ende med at spare penge ved at flytte. Erfaringerne fra bankskifte via Mybankers platform viser at 18 ud af 100 kunder sparer mere end 20.000 kroner det første år, og 14 ud af 100 kunder sparer mere end 100.000 kroner efter fem år.

 

6. Det er meget kompliceret at skifte bank!

Det har aldrig været lettere at skifte bank, end det er i dag. De fleste dokumenter kan man hente digitalt og sende til banken, og de fleste banker tilbyder, at møder kan holdes over telefon eller skype, hvis man ikke har mulighed for at komme ned i banken.

 

Overbevist? Så prøver Mybanker gratis og uforpligtende her

 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.
Nyhedsbrevet kan afmeldes til enhver tid.

 
 

Indhent gratis tilbud fra bankerne

Se om du kan spare penge på at skifte bank – prøv gratis vores Skift bank tjeneste.

Få op til 3 tilbud fra bankerne

Om forfatteren Ulrik Marschall

Ulrik er kommunikationschef i Mybanker. Forsøger dagligt at gøre komplicerede emner indenfor privatøkonomi lettere at forstå.

Skift bank inden du konverterer dit realkreditlån

Læs artiklen
13. maj 2019 Hvor får jeg den billigste boligfinansiering i 2019? Sådan finansierer du din bolig 7. april 2019 Sådan finansierer du din bolig Sommerferie 2019: Få råd til drømmerejsen 7. marts 2019 Sommerferie 2019: Få råd til drømmerejsen