#230036
thsv

1) få kviklånet ud af verdenen, det belaster jeres økonomi meget mere end de 25.000 kr i gæld, det koster hurtigt 5.000 kr i renter selv hvis det afdrages over 2-3 år.

2) der vil så stadigvæk være ca. 100.000 kr tilbage og da I skal kunne kunne præstere 5% i udbetaling vil maksimum så være 2 mill. som jo er under det beløb I kan godkendes til (med et skrabet budget)..

3) SU-lånets ydelser skal selvfølgelig indgå i jeres budget og vil også begrænse jeres lånemuligheder lidt.

4) Vedligeholdelse og opsparing til ny bil (sidstnævnte f.eks. 1.000 kr om måneden) skal også indgå i jeres budget, da jeres Golf jo ikke holder evigt og en ny økonomibil er væsentligt billigere i drift og vedligeholdelse.

5) Som andre er inde på, så husk udgifter til løbende vedligeholdelse af huset, specielt hvis I overvejer et ældre hus.
I mange tilfælde kan det være bedre at købe til 2 mill. og indflytningsklart fremfor et til 1,8 mill. der trænger til vedligeholdelse, da man så selv skal finde de 2-300.000 kr i budgettet over de første 5 år. De 200.000 kr ekstra koster immervæk under 1.000 kr om måneden netto, når de afdrages over 20-30 år, mens et nyt lån på f.eks. 250.000 kr koster pænt meget i oprettelse og ydelse i forhold til dette.

Så kontakt banken med jeres budget og kopier af lønsedler og årsopgørelser og jeg er sikker på at de vil hjælpe jer eller fortælle jer hvad I kan købe for.
I er unge og kan formentligt forvente pæne lønstigninger med årene, så vær ikke så bange for at sidde lidt hårdt i det i starten.
I 80’erne var det helt almindeligt at købe til stregen og leve af havregrød det 1. år, indtil man fik en fed lønforhøjelse, men inflationen var også en anden dengang.