#229876
Luca, Ung i Banken

Det er svært at sige om i er blevet rådgivet godt.

At skifte et fastforrentet lån ud med et variabelt må vel betyde at i har en aktiv holdning til hvad der kommer til at ske med renten om 5 år? Eller at i måske har bedt banken om at betale så lidt som muligt i ydelse?

At det så i øjeblikket hos jeres eget bankinstitut ikke kan betale sig at omlægge til et 2% er nok fordi i får en masse omkostninger oveni hovedet da bankerne ikke tilbyder gratis / tæt på gratis omlægning til deres egne kunder men kun til dem der er villige til at skifte over til dem.
Så hvis i ikke har en aktiv holdning til renten kunne i jo starte med at finde en låneovervågning i frit kan tilmelde dig på nettet og se på tværs af flere banker om det kan betale sig for jer at omlægge ned til en 2%.
… det kan godt være tilfældet nu hvor et 2% kan fås til kurs 99+.
Endnu bedre hvis kursen bliver en smule bedre på en 1,5%´er.

Det skal I øvrigt nævnes at det nok ikke er den bedste ide at blive gældsfrie på et realkreditlån når man kan få så billig gæld som i dag. Hvis i går ned i en belåningsgrad der hedder under 40% så er bidragssatserne også minimale da bankens risiko stort set er nul.
På den måde kan du udvikle din portefølje i andre retninger som eksempelvis pension, hvilket er et fornuftigt forslag.
Hvilken pensionsforening du så skal vælge er en helt anden snak hvor banken som anbefaler deres egen selvfølgelig ikke kan betragtes som det mest uvildige råd…
Nu er det nok ikke jeres tilfælde, men hvis man en dag har behov for at låne op i boligen som til den tid er ubelånt og man står som pensionist så kan det godt være en større udfordring at få godkendt et realkreditlån.