#229090
Købersmægler

Hej Emilie – vi har ikke oplevet nogen nævneværdig påvirkning i København ifm de boligkøbere vi rådgiver. Helt grundlæggende vil jeg sige, at renteniveauet har en noget større indflydelse på prisernes udvikling. Nu har USA jo varslet 3 stigninger i 2018 for at “normalisere”. Det kan have indflydelse på en europæiske og danske renteudvikling. Stiger renterne henover 2018/2019, så vil det givetvis have indflydelse på boligpriserne. Men det er svært at spå om, hvorvidt det sker.

I bør købe bolig ud fra ønsker og behov, og er investeringen langsigtet (+5 år), så er man mindre udsat. Det er selvfølgelig altid bedst at købe i bunden og sælge på toppen, men ligesom på aktiemarkederne, så er det en noget svær kunst og i virkelighedens Verden svært at praktisere, specielt hvad angår ens primære bolig, da den også har et rent praktisk formål, nemlig at man skal bo i den og derfor ikke kan behandle den som en investering i aktier, valuta etc.

Vi vil i sagens natur anbefale jer at få hjælp til prisforhandling af boligen, så kommer I afsted på det rigtige ben, således at I ikke starter med at placere jer for dyrt i markedet. Prisforhandling er dog svært i Kbh i disse år, da det i høj grad er sælgers marked. Og specielt hvis I kigger på projektbolig (du skrev I kiggede i det nye 2150 Nordhavn), så er det en svær kunst.