Forside Fora Bolig og realkredit Kan Bank annullere boligkøb? Kan Bank annullere boligkøb?

#228900
morsdreng

Det lyder stadigvæk mærkeligt.

Der mangler en forklaring på hvad der har ført til, at banken nu mener at andelsboligen er 300 tkr. mindre værd end hvad du har købt den til. Da opgørelsen af foreningens aktiver er lovfæstet, er den mest sandsynlige forklaring, at banken har korrigeret foreningens gæld i opadgåen- de retning. Det kan bl.a. skyldes, at der er lån som kun kan indfries til overkurs (swap-lån?) eller er optaget nye lån, som endnu ikke er indreg-net i den aktuelle opgørelse af andelenes værdi/andelskronen, som er gældende indtil den ændres på en generalforsamling. Men vi kender pt. ikke forklaringen!

Da du HAR købt andelsboligen får du et problem, hvis du ikke kan finansiere købet af boligen. Rådene om enten at holde banken fast på sit tilsagn eller søge finansieringen i en anden bank der derfor stadig gældende.

Men lige nu er dit vigtigste problem, om banken har ret i sin påstand om, at andelslejligheden er 300 tkr. mindre værd end din købspris. Du bør derfor overveje, om du skal gøre brug af din fortrydelsesret, for at undgå at købe en andelsbolig til en overpris på næsten 400 tkr. Da du har underskrevet købsaftalen den 15.2. udløber din fortrydelsesret på fredag den 23.2.

Du skal omgående kontakte en advokat for at få dennes vurdering af, om banken har ret i sin påstand om, at du betaler næsten 400 tkr. for meget for den købte andelsbolig. Er dette tilfældet, vil han utvivlsomt tilråde dig at gøre brug af din fortrydelsesret. Du kan bede banken om en forklaring på HVORFOR den mener, at andelsboligens er værdi er 300 tkr. mindre end din købspris, men da tiden er knap, har du ikke tid til at vente på denne forklaring inden du kontakter advokaten.

Kan din købspris for andelsboligen ikke anfægtes er problemet alene, at banken er fragået dens tilsagn om at finansiere dit køb, hvilket som allerede oplyst kan løses enten ved at få banken til an ændre sin holdning eller søge finansieringen andet steds.