#228614
morsdreng

Eksemplerne med kassekreditterne er fremført for at anskueliggøre, at en kredit ydet af et PI eller et at kreditkort fra en udsteder IKKE umiddelbart kan overføres til en anden kreditor

Som JYDEN ganske rigtigt oplyser, beregner Bank Norwegian sig renter fra overførselsdatoen ved overførsel til kortindehaverens nem-konto, ligesom det kun er ved brug af kortet til indkøb og i hæveautomater der er op til ca. 40 dages rentefri kredit.

“Overførslen” til prioritetskontoen kan derfor kun ske ved hævninger i automat og efterfølgende indsættelse af beløbet på prioritetskontoen, hvilket typisk koster 50 kr. pr. hævning. Den af THSV beregnede rentebesparelse på årligt 1.500 kr. ved at ”overføre” rentefrie 25.000 til prioritetskontoen vil derfor koste mindst ca. 200 kr. pr. måned, hvis der maksimalt kan hæves 6.000 kr. pr. døgn. Hvis kortindehaver ikke kan indfri den forfaldne saldo på kreditkortene på anden vis, kan udligning kun ske ved en overførsel fra hans prioritetskonto. Skal rentebespa-relsen fortsætte, skal de månedlige hævninger og indsættelse af beløbene på prioritetskontoen samt udligning af saldoen på kreditkortene gentages ud i al fremtid, med deraf følgende udgifter.

Trådstarters plan om at overføre kreditterne fra de to kort til hans prioritetskonto for at spare rente kan simpethen IKKE lade sig gøre.