#228438
morsdreng

Tinglysningsafgiften på et pantebrev på 427.000 kr. er 1,5% af beløbet + 1.660 kr. = 8.065 kr. hvilket IKKE harmonerer med hverken det oplyste beløb til tinglysning på 7.520 kr. eller de oplyste 8.000 kr. kontant for tinglysning.

Der er derfor ingen baggrund for ”at spise dig af med” em oplysning om, at du ikke kan få erstatning for bristede forventninger, så længe svareren ikke kender baggrunden for de oplyste udgifter på 7.520 kr. og 8.000 kr. til tinglysning.

At man aldrig kan få erstatning for bristede forventninger er en sandhed med modifikationer, det er f.eks. tilfældet, hvis der er oplyst et forkert provenu ved salg, for lave ejerudgifter eller for lave forbrugsudgifter. I alle tilfælde skal der betales en rimelig godtgørelse på forskellen mellem det rigtige og forkerte beløb. Det er dog ikke længere muligt af få godtgørelse for fejl i oplyste forbrugsudgifter.

Jeg råder dig til at kontankte banken for at få en forklaring på de oplyste tinglysningsudgifter, som slet ikke harmonerer med din oplysning om optagelse af et realkreditlån på 427.000 kr. Hvis du ikke er tilfreds med denne forklaring kan du gå tilbankens klageansvarlige og efter- følgende til Pengeinstitutankenævnet.

Jeg kan IKKE anbefale dig at søge fortsat hjælp på dette forum, for det er jo tydeligt, at ikke alle svarere ved hvad de talert om. Om der er tale om bristede forventninger ved man først, når man har fuldt indblik i sagen og kender baggrunden for de samlede udgifter til tinglysning på 15.520 kr. der slet ikke passer med udgifterne til tinglysning af et pantebrev på 427.000 kr.