Forside Fora Bolig og realkredit RKI registreret og vil gerne købe hus RKI registreret og vil gerne købe hus

#227276
morsdreng

Hvis en person som er dybt forgældet i DK kan købe hus i Tyskland, skyldes det ene og alene, at man IKKE oplyser den tyske långiver om sine økonomiske forhold og at långiveren, på grund af sit manglende kendskab til danske forhold, ikke ved hvad man skal spørge efter. Alene de personlige skatteoplysninger fra SKAT vil fortælle, hvor meget gæld den pågældende person har i DK. At låne penge i Tyskland, uden at oplyse om sin store gæld i DK, vil sandsynligvis være strafbart i Tyskland og det samme vil være tilfældet, hvis man lader en “stråmand” stå som ejer af ejendommen udadtil.

Finder de danske kreditorer ud af, at personen som skylder dem penge er flyttet til Tyskland og der har købt fast ejendom, vil man uden de store problemer kunne foretage udlæg i den tyske ejendom. Det kræver alene, at kreditor indhenter en dom for at personen skylder ham penge, hvorefter sagen kan oversendes til den tyske fogedret. Det er mere kompliceret end hvis skyldner havde boet i DK, men har intet med retsforbeholdet at gøre.

At et tysk pengeinstitut vil låne penge ud til en person med bopæl i DK og til finansiering af fast ejendom i DK (boliglån) kan man glemme alt om.

At en person er i stand til at låne penge i Tyskland til køb af et hus i Ladelund betyder ikke, at det der er foregået er lovligt efter hverken dansk eller tysk lov. Hvis man tror, at de danske kreditorer ikke kan røre en fordi man bor i Tyskland, og fordi ens aktiver (bil, hus m.m.) befinder sig i Tyskland har man taget grueligt fejl. Det er mere kompliceret for en kreditor at inddrive sine penge i udlandet, men umuligt er det ikke.