#226996
Troels Jeppesen (1)

Vi stod i næsten samme situation da vi købte vores hus 2011

Dengang valgte vi at kurssikre ud fra tanken om, kan vi tåle at vinde på ikke at låse – ja selvfølgelig. Vi kan altid bruge pengene.

Kan vi tåle at tabe … nej, faktisk ikke. Vi var førstegangskøbere og ALT gik jo ind i huset, enten direkte i køb eller ALLE de penge der forsvinder efter et køb når man flytter ind. Haved vi tabt 0,1- 0,5 %, så ville det gå ud over maling, plæneklipper osv.
– men vi ville have vundet 0,12% og det var jo ærgerligt.

Vores viden og vores “historiske” perspektiv i de reelle svingninger ikke var så omfattende.

Men vi anlagde faktisk en mellemvej.
eg spekulerede dog i, at man tikke behøver at kursikre lige når banken foreslår det – og derfor slog jeg ikke til lige med det samme. Jeg holdt øje med kursen, som jo svinger lidt over dage og tidspunkter på dagen.

På den måde kan man viden lidt (hvis altså du har kursen med dig), selvom du planlægger at spille på en sikker hest.

Jeg havde besluttet mig for hvor meget vi kunne “tåle” at kursen faldt (inkl. prisen for kurssikringen) og så holdt jeg øje med kursen i løbet af dagen. Det var ikke meget jeg “vandt” her – i forhold til hvis jeg bare havde slået til med det samme – men det var dog lidt…

Vi lagde lån om allerede ca.1 år sener. Til da havde jeg fulgt godt med og valgte at “spekulere” i ikke at låse. Det vandt vi så på – men på det tidspunkt kunne vi også tåle at tabe 40.000 kr. uden at lide store afsavn (men selvfølgelig ærgrelse).

Jeg ville gøre det samme i dag, hvis jeg var førstegangskøber.