Forside Fora Privatøkonomi Fik oplyst forkert kontonummer af kreditor. Fik oplyst forkert kontonummer af kreditor.

#226728
morsdreng

Dit problem består af 2 dele:

1. HAR DU BETALT MED FRIGØRENDE VIRKNING?
Iflg. gældsbrevslovens § 3 skal du betale på kreditors bopæl, eller på den måde og det sted som kreditor har oplyst. Oplyser kreditor et forkert kontonummer som du indbetaler pengene på, HAR du betalt med frigørende virkning, og det er derfor kreditors problem at han ikke har modtaget din indbetaling. MEN om du faktisk har indbetalt på det oplyste kontonummer, når det sidste ciffer ikke er kommet med pga manglende plads er det store spørgsmål, som i sidste ende måske skal afgøres af en domstol. Det bør dog ikke afholde dig fra at fremføre påstanden, men du bør allerede du oplyse låneforeningen om, at du vil fremføre denne påstand. Et sådant brev/mail kan din ven advokatfuldmægtigen hjælpe dig med, idet det ikke vil være rigtigt eller rimeligt at låneforeningen først kontaktes ang. din påstand, når du har opgivet at få dine penge retur fra den evt. modtager.

2. DIN MULIGHED FOR AT FÅ OPLYST NAVN OG ADRESSE PÅ EJERENE AF DEN KONTO HVOR PENGENE ER INDGÅET?
Pga af bankers tavshedspligt var det tidligere umuligt at få oplyst navn og adresse på den person der ejede det kontonummer hvor fejlindbetalingen var indgået. Der er dog nu kommet en § med i lov om finansielle virksomheder der gør det muligt, hvis ellers betingelserne herfor er opfyldt, at informere dig om kontohavers navn og adresse. I sidste ende afhænger tilbagebetalingen af kontohavers økonomi og betalingsvilje, Har han brugt pengene kan du få ham dømt til at skylde dig pengene, men igen betyder dette ikke faktisk betaling.

Fortsæt med at få undersøgt om pengene står på fejlkonto eller er indgået på en faktisk konto hos Lån og Spar, men skriv allerede nu til låneforeningen og tag forbehold for din påstand om at du har betalt med frigørende virkning til foreningen, som allerede fremført ovenfor