#226082
morsdreng

Enhver kan søge gældssanering, uanset om der også er andre der hæfter solidarisk for gælden eller har kautioneret for denne.

Opnår den pågældende gældssanering gælder det naturligvis KUN den pågældende og IKKE hverken solidarisk medhæftende debitorer eller kautionister,

Solidarisk hæftelse opstår kun når der er flere personer der hæfter for den samme gæld, og skyldes derfor ikke kun at et evt. hus sælges med tab.

Som allerede oplyst, er det slemt nok at blive skilt, men det bliver ikke bedre hvis parterne fortsat er økonomisk sammenblandede fordi de fortsat ejer hus eller hæfter for gæld samme. Derfor kan det vær én løsning at sælge huset til 3. mand og derved få gælden ud af verden eller nedbragt til et beløb som er til at overse. Hvis parterne herefter ikke er i stand til at afvikle gælden over en kortere periode, kan det være en mulighed at forsøge at få en aftale med kreditorerne om en akkordmæssig løsning eller en frigivelse af den solidariske hæftelse. I sidste ende kan offentlig gældssanering også vær en mulighed.