Forside Fora Bolig og realkredit Forældre lån Forældre lån

#225160
morsdreng

Hvis du skal have købesummen finansieret gennem banken, minus de 200.000 kr. du selv har og de 200.000 kr. du kan låne af dine forældre, kan du ikke holde det skjult for banken, at du selv er i besiddelse af 400.000 kr. og hvorfra beløbene stammer.

I sidste ende er kreditgivning altid baseret på tillid og hvis du starter dit huskøb med en løgn, har du skudt dig selv i foden. INGEN fornuftig kreditgiver låner penge ud til personer som de ikke kan stole på.

Læg kortene på bordet og fortæl sandheden, det har også den fordel, at sandheden kan du altid selv kan huske den på et senere tidspunkt. Søg sagkyndig bistand til oprettelse af et gældsbrev vedrørende familielånet, hvor dine forældre også bør have pant i huset næst efter kreditforeningen og banken til sikkerhed for deres lån til dig..

Dit budget må afgøre om du kan betale lånet tilbage til dine forældre som forudsat. Af hensyn til dine forældre bør du være rimelig sikker på, at du kan begynde at tilbagebetale om de planlagte 2 år – alt andet vil være uanstændigt.